CNAIR promite sute de kilometri de autostrada, in Moldova

Proiectele de infrastructura rutiera din Moldova au fost dezbatute, ieri, in cadrul unor intalniri care au avut loc la Suceava si Iasi intre reprezentantii Consiliilor Judetene, primari din cele doua judete si directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

„CNAIR urmeaza sa construiasca 240 de kilometri de drumuri de mare viteza: 105 kilometri pe A7, de la Pascani la Suceava si Siret, la granita cu Ucraina, si 113 kilometri drum de mare viteză Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Trebuie adăugați cei 26 de kilometri de drum care se vor construi între Suceava și Botoșani la profil de drum expres. Premisele dezvoltării zonei, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, sunt foarte bune”, a spus Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Acesta a mai precizat că pe tronsonul de autostradă de la Pașcani la Suceava se realizează deja studiile geotehnice. Vorbim de circa 120 de kilometri de autostradă, Pașcani – Suceava (circa 62 km) și Suceava – Siret (circa 57 km), și un drum expres care să continue Autostrada Moldovei A7 spre Bucovina și spre granița cu Ucraina, scrie ziarulevenimentul.ro.

„Pe tronsonul de la Suceava vorbim despre studiile geotehnice care se execută. Avem aproximativ 70% gata din studiul geotehnic și urmează să finalizăm studiul de fezabilitate, pentru a începe licitațiiile pentru lucrările de execuție. Vorbim de niște proiecte de infrastructură care nu sunt la zero la nivel de concept, așa cum spun unii, ci care încep să prindă contur. Proiectele pe care le avem în lucru sunt în diferite faze de implementare. Vorbim de studii fezabilitate și de contracte semnate, dar și de documentații care sunt în execuție în momentul acesta”, a spus Pistol.

Autoritățile din Suceava spun că proiectele în cauză sunt foarte importante pentru întreaga regiune.  „Am constituit unitatea de implementare a Centurii Ocolitoare Gura Humorului și suntem lideri de proiect la druml expres Suceava – Botoșani.  Vom scoate la licitație aceste lucrări. Ne interesează ce se întâmplă cu A7 până la Pașcani”, a declarat Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava. 

Lasa un comentariu