Cizmele cu platformă sunt un trend care continuă și în 2020

În ultimii ani, moda s-a axat pe ideea de confort, iar adidașii au devenit un lucru esențial. Tocurile cui au dus toți pantofii eleganți și mai aproape de cer. Astfel, un element clasic, dar reinterpretat, a intrat din nou în zodia modei: cizmele cu platformă sunt iar în tendințe!

Multe reviste glossy se aliniază întregii agende de confort, promovând o încălțare cu platformă sau cu un toc chunky. Deși au apărut deja de câteva decenii, acestea nu încetează să își piardă din farmec, fiind asortate diferit de la un sezon la altul. Fii atentă totuși la mers, fiindcă purtând astfel de modele te poți împiedica ușor!

Află din acest articol cu ce stiluri vestimentare se potrivesc platformele și descoperă câteva idei de outfit!

Româncele nu sunt străine de această modă, dat fiind faptul că multe din ele au deja în garderobă măcar o astfel de pereche. Dacă nu te numeri printre ele, atunci când faci cumpărături online, uită-te după cizmele cu platformă de la reverse.ro și vei realiza cât de populare sunt acestea, având în vedere paleta largă de modele diposnibile. Majoritatea trendurilor actuale în materie de încălțăminte sunt inițiate și menținute de designeri, însă întotdeauna e loc de o notă personală, de improvizație sau de câțiva centimentri în plus la înălțime.  

Tocul și platforma au apărut inițial în anii 70, când moda hippie era în toi, mai ales ca statement politic. De atunci, au apărut și s-au dezvoltat multe alte forme și structuri de talpă pentru pantofi, pe care le regăsim în orice combinație în zilele noastre. 

Însă, istoria acestui tip de încălțăminte în România este și mai modernă. În anii 1990-2000, inspirația platformelor a venit de la trupe celebre de pop precum Andre. Ele au determinat o isterie cu privire la costumația lor, care era un lucru extrem de modern pentru showbiz-ul autohton de la acea vreme.

Pantofii înalți au devenit un lucru indispensabil în garderoba adolescentelor și, astfel, s-a produs asimilarea modei prin intermediul unor spectacole muzicale. 

În epocile timpurii (anii 60-70), este posibil ca aceste cizme să nu fi fost o ținută normală de birou, dar pentru multe femei au permis un anumit grad de egalitate fizică, punându-le ochi-la-ochi cu omologii lor bărbați, tot ca un fel de statement. Astăzi, ghetele cu talpa groasă au un nou scop – sunt piese de rezistență în combinații care pun în valoare atât rochiile casual, cât și stilurile minimaliste sau elegante. 

Influențele military se combină bine cu o rochie cu mâneci ultra-girly

În ultima săptămână a modei, stilul de stradă a beneficiat de influențe militare – talpa groasă specifică, folosită de branduri precum Prada sau Dr. Marten’s.

Având în vedere varietatea modelelor disponibile pe piață, stilul fiecăreia poate fi individualizat. O cizmă cu platformă purtată sub pantaloni oferă o înălțime subtilă. Influențele military se combină bine cu o rochie cu mâneci ultra-girly, iar pantofii cu toc asemeni celor din anii ’70 pot adăuga o notă interesantă la o combinație de blugi și un T-shirt. 

Acestea fiind spuse, nu te îngrijora cu privire la platforme, ele nu vor ieși niciodată din trend și vor putea să rămână în garderoba ta pentru mult timp. Cu cât ești mai inspirată și improvizezi, cu atât vei arăta mai fresh!

Lasa un comentariu