Circulație feroviară întreruptă pe ruta Pașcani – Iași. 11 vagoane, din compunerea unui tren privat de marfă, au deraiat

Locomotiva si opt vagoane ale unui tren de calatori au deraiat, la cateva minute de la plecarea din Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital in urma accidentului, luni, 21 septembrie 2009. Accidentul a avut loc in jurul orei 02.30, in dreptul localitatii doljene Carcea, unde au deraiat locomotiva si opt din cele noua vagoane ale trenului accelerat 1.692, care circula pe ruta Timisoara - Bucuresti. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

11 vagoane, din compunerea unui tren privat de marfă, au deraiat. Circulația feroviară pe ruta Pașcani – Iași este întreruptă între stațiile Sârca – Podu Iloaiei.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

11 vagoane din compunerea unui tren au deraiat

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Sârca.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

Citește și: CFR Călători introducere trenuri cu legătură directă de la București către Halkali/Istanbul, Sofia, Varna și retur

Lasa un comentariu