Circa 70% din militarii ruși nu vor să participe la război

Numărul refuzurilor de a lua parte la războiul împotriva Ucrainei în cadrul forțelor armate ale Federației Ruse este în creștere.

Soldații lui Putin spun că au fost înșelați în ceea ce privește plata promisă, transmite serviciul de informații ucrainean.

„În armata rusă continuă un val de refuzuri de a participa la războiul împotriva Ucrainei. Astfel, se confirmă că în rândul „militarilor prin contract” din unitățile diviziei 150 de pușcași motorizați din armata a 8-a a districtului militar de sud al Forțelor Armate Ruse numărul refuzurilor a ajuns la 60-70% din numărul total de personal”, se arată în mesaj.

În același timp, comandanții adjuncți pentru activitatea militară și politică și ofițeri ai FSB „lucrează” cu militarii care au refuzat să meargă în Ucraina.

„Ei îi conving pe oameni să ia parte la ofensivă. Dacă refuză din nou, aceștia sunt amenințați cu represalii împotriva rudelor lor”, se arată în raport.

Cei pe care nu au reușit să îi convingă primesc o înregistrare în dosarele lor personale:

„Refuzat să ia parte la operațiunea militară specială în RPL, RPD și Ucraina”.

Sursa: Newsweek

Citește și Război Rusia – Ucraina, ziua 53. Zelenski anunţă că nu va renunța la teritoriile din estul Ucrainei pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Lasa un comentariu