Cip Paraschiv spune că fotbaliştii au înţeles decizia de suspendare a contractelor, dar au cerut salariile pe februarie

Preşedintele clubului de fotbal CSM Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, a declarat, sâmbătă, că jucătorii au înţeles decizia de suspendare a contractelor şi intrarea în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus, dar a precizat că aceştia au solicitat plata salariilor pe luna februarie, scrie agerpres.ro

„Mă bucur că jucătorii au înţeles situaţia şi necesitatea măsurilor luate. Gândul nostru este de a rezolva licenţierea pentru sezonul viitor şi de a achita cât mai repede salariile pe luna februarie”, a spus Ciprian Paraschiv, conform site-ului oficial al clubului.

„Am avut azi o videoconferinţă pe o platformă de comunicare online cu toţi jucătorii. Le-am explicat deciziile luate de club şi le-am ascultat doleanţele. Pot să spun că avem o echipă frumoasă care a înţeles situaţia. Evident că sunt multe probleme pe care le-au ridicat jucătorii la rândul lor. Principala ar fi aceea ca gruparea noastră să reuşească să le achite şi salariile pe luna februarie. Pentru că nu au achitate salariile pe februarie. Le-am spus că facem eforturi foarte mari să găsim bani în piaţă astfel încât să fie oarecum la zi cu salariile. Adică în mod cert să fie plătite salariile pe luna februarie, care sunt salarii întregi. Am fixat o nouă întâlnire cu ei pe la finalul săptămânii viitoare, dar evident dacă sunt noutăţi între timp îi voi anunţa”, a adăugat preşedintele.

Paraschiv le-a transmis un mesaj de susţinere în special jucătorilor străini din lot care sunt departe de familii în această perioadă. „Una peste alta chiar vreau să le mulţumesc în mod public jucătorilor pentru decenţa pe care au avut-o în întâlnirea noastră. Le transmit un mesaj de susţinere, să fie puternici. În special jucătorilor străini, pentru că înţelegem toţi cât de greu le este pentru că stau departe de familii. Pentru că sunt convins că sunt îngrijoraţi pentru cei dragi de acasă. E greu să stai într-o ţară străină în această incertitudine. Dincolo de fotbal trebuie să înţelegem toţi că e important să ne protejăm, să ne menţinem sănătoşi. Trebuie să fim foarte atenţi pentru că dacă vom fi sănătoşi viaţa îşi va relua cursul, la fel şi fotbalul”, a precizat preşedintele.

Consiliul Director al clubului CSM Poli Iaşi a hotărât suspendarea contractelor fotbaliştilor, antrenorilor şi a celorlalţi angajaţi, ei urmând să fie retribuiţi începând cu 24 martie cu 75 la sută din salarial mediu brut pe economie pe perioada stării de urgenţă decretată în contextul pandemiei de coronavirus.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Lasa un comentariu