Cinema în aer liber într-un parc din apropierea Iaşiului

Parcul Enduro Ranch din Iaşi va găzdui, în fiecare vineri şi sâmbătă din luna iunie, proiecţii cinematografice în aer liber, care vor debuta la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul evenimentelor „CINEMADUR – Cinema la enduranch”.

„Amfiteatrul natural înconjurat de pădure ce formează singurul parc natural şi de aventură off-road din Moldova este ideal pentru proiecţii de film. Specificul Enduranch este de nişă – turism experenţial, plecând de la o pasiune personală şi tocmai de aceea filmele de autor îşi găsesc locul perfect în acest spaţiu neconvenţional. Considerăm că acest concept de cinema în aer liber – pe care îl implementează respectând toate reglementările legale în vigoare – poate avea succes şi poate reaprinde dorinţa oamenilor de a se bucura de filme ce nu se pot vedea în mod obişnuit la multiplex sau prin servicii de streaming.

În cadrul CINEMADUR se vor proiecta în principal creaţii româneşti – lung metraje de ficţiune sau documentare, filme de autor şi scurt-metraje. Tariful pentru fiecare proiecţie cinematografică este de 25 de lei de persoană, copiii având intrare liberă”, spun organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform programului, vineri, de la ora 21,00, va rula „Păcală”, filmul regizat de Geo Saizescu şi care a avut premiera în România în anul 1974. Comedia îi are în distribuţie pe Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Mariella Petrescu, Dorel Vişan, Octavian Cotescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, Ileana Stana Ionescu, Ştefan Bănică.

Pentru sâmbătă organizatorii au pregătit „Milionari de weekend”, film regizat de Cătălin Saizescu şi care a avut premiera în România în anul 2004.

„Varianta pe care o vor urmări spectatorii în parc este remasterizată HDCAM. Pelicula îi are în distribuţie pe Andi Vasluianu, Tudor Chirilă, Maria Dinulescu, Mihai Bendeac, Magda Catone, Răzvan Fodor”, precizează organizatorii.

Ambele proiecţii, primele din cadrul conceptului CINEMADUR, au primit acord de difuzare de la casa de producţie şi distribuitorul NERV FILM pentru ca drepturile de autor şi taxele legale să fie plătite de organizatori către Centrul Naţional al Cinematografiei.

Celelalte proiecţii sunt programate în următoarele săptămâni, iar titlurile filmelor alese vor fi anunţate în apropierea datelor respective – 12 şi 13 iunie, 19 şi 20 iunie, 26 şi 27 iunie.

Organizatorii îndeamnă pe toţi cei interesaţi să urmărească îndeaproape pagina evenimentului deoarece proiecţiile au loc doar în cazul în care condiţiile meteo sunt favorabile, având în vedere că se desfăşoară în aer liber.

Lasa un comentariu