Centru multifuncțional în zona Cicoarei cu fonduri europene

Municipalitatea va realiza Centrul multifuncțional din zona Cicoarei cu ajutorul fondurilor europene.

Valoarea totală a proiectului, care poară numele „Proiect integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei – Centrul multifuncțional Cicoarei”, este de 16.846.646,85 lei, fără TVA, finanțarea urmând a se realiza prin intermediul Programului Operaţional Regional – Axa 4.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic, indicatorilor tehnico – economici și a bugetului aferent va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de vineri, 29 noiembrie.

Proiectul prevede construirea unei săli de spectacol cu o capacitate de 120 de locuri, unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, săli de IT, muzică, bibliotecă etc. Obiectivul va fi construit pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei), suprafața terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătrați, din care 15% vor reprezenta spații verzi. Noua construcție va avea un regim de înălțime P + 4E (înălțime maximă 20 de metri de la cota terenului natural în aria construită).

În cadrul centrului se vor organiza spaţii pentru activităţi educative dedicate dezvoltării copiilor şi tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei şi în zonele învecinate.

Lasa un comentariu