Centrul de reparare a avioanelor Aerostar, de la Iași, fără pistă de acces

Centrul de reparare avioanelor Boeing 737 şi Airbus 320 pe care Aerostar Bacău îl construieşte lângă Aeroportul Iaşi va fi finalizat în curând. Doar că acesta nu va putea fi folosit.

Avioanele nu vor avea pe unde să intre în hangar deoarece licitaţia organizată de Aeroportul Iaşi pentru extinderea platformei de staţionare a avioanelor până în dreptul Centrului de mentenanţă este încă în derulare.

Directorul general Aerostar Grigore Filip s-a declarat deranjat de întârzieri. „Am constatat că sunt întârzieri. Din punctul nostru de vedere, ar trebui să se finalizeze construcţia, să existe accesul la utilităţi. Orice întârziere ne încurcă şi ne creează mari probleme. Avem oameni angajaţi din Iaşi, oamenii stau de doi ani la Aerostar şi învaţă meserie, am dat examene cu ei.“, a spus Filip.

La licitaţia organizată pentru extinderea platformei au fost depuse patru oferte. Procedura se află în faza de evaluare, termenul limită pentru desemnarea unui câştigător fiind începutul lunii ianuarie, scrie realitateadeiasi.net.

Termenul de realizare a investiţiei este de nouă luni.

Lasa un comentariu