Cel mai mic pacient din ţară cu Covid a murit la Iaşi. Bebelușul avea doar două luni

Este vorba de fetiţa de numai două luni, internată la Spitalul de Copii. În weekend la Iaşi au fost raportate 465 de noi infectări. Judeţul are încă nouă comune cu incidenţă peste 3 la mie, din care Valea Lupului peste 10, iar Miroslava peste 7.

În acest weekend, centrele de testare au raportat 465 de noi infectări la nivelul judeţului Iaşi. Rata de infectare a crescut în continuare în Valea Lupului, care de sâmbătă până duminică a urcat de la 10,36 la 10,10 la 1.000 de locuitori.

A două clasată ca incidenţă este Miroslava, care a ieri a raportat o rată de 7,37 la 1.000 de locuitori. Peste 3 la mia de locuitori sunt comunele Holboca, Leţcani, Prisăcani, Probota, Rediu, Roşcani, Schitu Duca. Rata pe municipiul Iaşi raportată ieri era de 3,41 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore la 1.000 de locuitori, scrie ziaruldeiasi.ro.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor în secţiile ATI din reţeaua de spitale COVID, ieri, teoretic, erau disponibile trei paturi la Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul CFR şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Cifra este una teoretică pentru că, aşa cum a subliniat şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Vasile Cepoi, aceasta variază de la o oră la alta.

“Vineri, în doar jumătate de oră, cele două paturi raportate libere au fost ocupate. Asta datorită numărului crescut de cazuri grave care ajung la spital. De aceea, facem un apel către populaţie, şi în special la cei asimptomatici, să apeleze la medicul de familie atunci când starea de sănătate se modifică.

Nu trebuie să aştepte să se agraveze, pentru că acest lucru se poate întâmpla extrem de repede. În cazul în care persoana nu este testată, se efectuează testarea imediat. În cazul familiilor în care doar un singur membru a fost depistat pozitiv, iar restul nu au fost testaţi, dar sunt suspecţi, şi aici, orice modificare a stării de sănătate trebuie relatată medicului de familie, care va monitoriza persoana respectivă”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Iaşul însă este, deocamdată, un caz fericit în ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor la ATI. Din cauză că în acest weekend spitalele din Capitală şi-au umplut secţiile de ATI, doi pacienţi au fost transferaţi la Iaşi, la Spitalul Modular Leţcani.

Cel mai mic pacient pozitiv decedat din ţară

Fetiţia în vârstă de două luni internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, diagnosticată cu COVID 19, a murit în acest weekend. Acesta este pacientul cu vârsta cea mai mică din ţară care a căzut răpus de SARS COV 2.

Fetiţia a fost testată pozitiv la scurt timp după internarea la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost adusă de către mama ei pentru alte probleme de sănătate. După cum au declarat medicii de la SJS, bebeluşul ar fi suferit şi de anumite afecţiuni cardiace. Din cauza insuficienţei respiratorii severe, medicii au decis transferul la Iaşi, unde a fost adusă intubată şi ventilată de un echipaj SMURD. A fost internată direct la Terapie Intensivă, dar, după aproape trei săptămâni de eforturi depuse de medici, fetiţia a decedat.

Lasa un comentariu