Cel mai mare porumbel din lume este și cel mai frumos: cât de spectaculoasă este specia

Porumbelul Încoronat Victoria sau Victoria Crowned Pigeon este cel mai spectaculos exemplar din această familie de păsări pe care, în cea mai mare parte a anului, le întâlnești pe toate drumurile, potrivit playtech.ro.

Dacă mai aveai vreun dubiu legat de cât de impresionantă și diversificată este planeta noastră la capitolul ființe, poți să arunci o privire pe porumbelul din imaginile alăturate. Este improbabil să-l vezi prea curând în piața publică, dar tot porumbel este și el.

Micul gigant din familia porumbeilor este intitulat Victoria Crowned Pigeon. Numele în latină al porumbelului încoronat este Goura Victoriana. În ceea ce privește regiunea de pe glob în care sunt nativi, cel mai des îi întâlnești în Noua Guinee, o insulă din sudul Pacificului.

Această specie este recunoscută pentru mai multe particularități, dar în centrul atenției sunt ochii roșii, penajul elegant ce pare impecabil aranjat și ”coroana”. Aceasta din urmă este impresionantă datorită combinației de culori albastru și gri, a alternanței între ele și, pe anumite zone, a degradeului. Când îl vezi prima oară la față, pare regal, o trăsătură greu de definit în cuvinte.

Acești porumbei și-au luat numele de la Regina Victoria, monarhul britanic de la sfârșitul secolului 19. Ca referință, ea se afla pe tron în momentul în care pasărea a fost identificată de către ornitologii britanici.

Porumbelul Încoronat Victoria este cel mai mare din lume, cu o înălțime de până la 80 de centimetri și o greutate masivă de 3,5 kilograme. La nivel global, există un total de trei tipuri de porumbei încoronați, dar cel din imaginile alăturate are cea mai impresionantă podoabă capilară. Ceilalți doi sunt Porumbelul Încoronat de Vest (Goura Cristata) și Porumbelul Încoronat Scheepmaker’s (Goura Scheepmakeri), două specii a căror podoabă capilară pare mai degrabă blănoasă, decât din pene.

Viața porumbelului Victoria este una similară cu cea a porumbeilor pe care îi cunoști. Petrec o mare parte din timp la sol, în grupuri, iar în momentul în care simt un pericol iminent, se ridică de la sol cu un zgomot puternic din aripi. Alimentul lor preferat este smochina.

Lasa un comentariu