Ce surprize aduce publicului ediția aniversară a festivalului ARTmania de la Sibiu?

După lungi așteptări, festivalul ARTmania va fi organizat în perioada 23-24-25 iulie la Sibiu. Cu ocazia acestei ediții aniversare, a 15-a, evenimentul va oferi fanilor o zi suplimentară de concerte, evenimente alternative și de distracție.

Tot pentru a mulțumi fanilor care le-au fost alături în cei doi ani grei de pandemie, organizatorii au conturat un line-up de invidiat ce aduce laolaltă nume grele ale industriei internaționale și locale, unele dintre acestea venind pentru prima dată în România.

Mercyful Fate, Transatlantic, The Pinneaple Thief și The Vintage Caravan se numără printre formațiile care vor oferi show-uri în premieră la noi în țară.

Line-up-ul festivalului fiind completat de o serie de nume consacrate, care nu mai au nevoie de prezentări, precum Meshuggah, Testament, Cult of Luna, My Dying Bride, Leprous, Stoned Jesus, Bucovina, Dordeduh și Taine.

Un aspect interesant de menționat este acela ca Stoned Jesus, un cunoscut trio ucrainean de psych rock, vine la ARTmania ca urmare a lansării proiectului ARTery (artery.community) de către organizatorii festivalului, în parteneriat cu Music Export Ukraine și cu Pohoda Festival (Slovacia) – o platformă pan-europeană menită să îi ajute pe creativii ucraineni să îşi găsească locuri de muncă în Europa. ARTery este o mişcare creativă al cărei scop principal este acela de a-i susţine pe artiştii şi profesioniştii din sectoarele creative care au fost nevoiţi să plece din zone de război și de a-i sprijini în eforturile de a-şi continua vieţile cu demnitate în ţările care îi găzduiesc.

Revenind la activitățile de care se vor putea bucura anul acesta participanții la festival, este nevoie să menționăm că, pe lângă concertele de pe scena mare, pe durata zilei festivalierii vor avea de ales dintre o varietate de evenimente alternative accesibile în baza brățării de festival. De la seminarii la sesiuni de lectură sau lansări de carte, la proiecții de filme și de documentare, expoziții sau vizite la muzeu. Iar plimbările prin piețele medievale din centrul Sibiului și șederile la terasele din zonă le vor transforma sejurul într-unul memorabil.

Așadar, cei pasionați de cultura rock, de muzica live și de evenimentele culturale trebuie să bifeze neapărat în acest an festivalul ARTmania.

Abonamente pentru cele trei zile de festival și bilete sunt deja disponibile pe artmaniafestival.ro, organizatorii publicând recent și programul pe zile al concertelor.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu ARTmania, menționăm că festivalul ARTmania este cel mai longeviv eveniment de profil din România, fiind unul dintre pionierii și promotorii manifestărilor de acest fel de la noi din țară, în special pentru zona rock și a genurilor muzicale contemporane.

Apărut în 2006, din nevoia de a crea un loc de întâlnire și de schimb de experiențe culturale între pasionații de muzică și artiști, ARTmania a fost gândit ca o platformă dedicată tuturor formelor de manifestare inspirate din cultura rock. De atunci, în fiecare an, la final de iulie, pasionații de muzică și de arte vin la festivalul ARTmania, pentru a participa la un weekend de concerte, petreceri, expoziții și de voie bună.

Lasa un comentariu