Ce presupun tratamentele fără durere, la Clinicile Dentare Dr. Leahu Iași

Atunci când vorbim despre tratamentele stomatologice, cu toții ne dorim să putem beneficia de manopere ușoare, care să nu ne provoace durere și, în același timp, să ne ajute să ne recăpătăm sănătatea danturii într-un timp cât mai scurt. În ziua de astăzi, stomatologia modernă vine în ajutorul nostru și ne pune la dispoziție aparatură de ultimă generație ce ne garantează tratamente complexe și fără durere.

Centrul De Excelență regional Dr. Leahu Iași

RețeauaClinicilor Dentare Dr. Leahu pune accent pe calitatea serviciilor și pe experiența excepțională oferită tuturor pacienților. Noua clinică din Iași, situată pe Str.Vasile Lupu, nr. 95 F, dispune de 12 cabinete, 2 centre de radiologie, bloc operator și integrează pe un sfert din suprafață zona serviciilor pentru copii, aducând local conceptul Academia Spațială Dr.Leahu, bazat pe experiența digitală. Astfel, pacienții pot găsi o soluție potrivită indiferent de afecțiunea orală cu care se confruntă și se pot bucura de tratamente stomatologice cu mai puține ședințe, lipsite de durere. Prin tehnologia de ultimă generație și multidisciplinaritatea echipei medicale, Centrul de Excelență Regional Dr. Leahu Iași este pregătit să primească pacienți din toată regiunea Moldovei și să le ofere toate opțiunile de tratament, în condiții de maximă siguranță și confort.

Tratamente stomatologice fără durere la Clinica Dentară Dr. Leahu din Iași

Frica de dentist poate împiedica atât copiii, cât și adulții să meargă la timp la medicul stomatolog pentru a primi tratamentul potrivit afecțiunilor dentare cu care se confruntă. Tocmai de aceea, medicii stomatologi utilizează diferite tehnici de sedare pentru intervențiile chirurgicale complexe, dar și pentru pacienții anxioși, astfel încât tratamentele să fie lipsite de durere, iar pacienții să se poată bucura de tot confortul de care au nevoie, acum și în Iași.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, sănătatea reală a pacienților și experiența excepțională a acestora este oferită de către echipa multidisciplinară formată din medici specialiști cu experiență. Tratamentele fără durere de la clinica din Iași sunt garantate de tehnicile moderne utilizate, de la diferite tipuri de anestezie, până la diferitele tipuri de sedare conștientă.

Rolul anesteziei dentare locale în stomatologie este acela de a amorți țesuturile din cavitatea orală pe perioada realizării anumitor proceduri și de a oferi pacientului posibilitatea de a nu simți durere. În funcție de fiecare caz în parte și de complexitatea manoperei stomatologice, se utilizează mai multe tipuri de anestezie dentară, tocmai pentru a ajuta pacienții să parcurgă tratamentele stomatologice în deplin confort, indiferent de afecțiunea cu care se confruntă.

Este responsabilitatea medicului să facă tot posibilul pentru a minimiza disconfortul resimțit de către pacient și a asigura lipsa durerii. Anestezia dentară locală este utilizată pentru majoritatea intervențiilor stomatologice, de la tratarea simplei carii dentare și până la realizarea extracțiilor ori a intervențiilor chirurgicale mai complexe.

Pacienții care experimentează tratamente stomatologice dureroase la o vârstă fragedă sunt mult mai predispuși ca în viitor să dezvolte frică față de cabinetele dentare. Tocmai pentru a putea preveni anxietatea, copii beneficiazăde tratamente stomatologice sigure, lipsite de durere. Atunci când vorbim despre micii pacienți, este important ca medicul pedodont să coopereze cu copilul pe toată durata intervențiilor dentare, chiar și dacă este vorba de un simplu control de rutină și nu de intervenții stomatologice.

Tehnicile de sedare în stomatologia modernă

„Unora dintre pacienți nu le este teamă de medicul stomatolog, ci de faptul că ar putea suferi o durere. Astăzi, lucrurile s-au schimbat și durerea este o raritate în cadrul clinicilor noastre. Pe noi ne preocupă extrem de mult starea pacienților și temerile lor și ne dorim ca aceștia să nu simtă nici cel mai mic disconfort în urma unei intervenții chirurgicale, oricât ar fi aceasta de complexă”, explică Ionuț Leahu, medic implantolog, CEO Clinicile Dr. Leahu.

În stomatologia modernă, tratamentele fără durere pot implica și inhalosedarea. Aceasta este un tipde sedare conștientă potrivită pentru copiii anxioși, care din cauza fricii nu își pot rezolva problemele dentare. De asemenea, inhalosedarea este recomandată pentru copiii cu nevoi speciale, fiind o metodă sigurăde realizare a tratamentului stomatologic. Acest tip de sedare presupune așezarea unei măști pe nasul micuțului pacient și eliberarea treptată a unui amestec format din oxigen și protoxid de azot. Amestecul de gaze naturale nu este toxic, acesta nu se metabolizează în ficat ori în sânge, ci se elimină imediat ce este oprită administrarea lui. Inhalosedarea nu are efecte adverse,în urma administrării amestecului de oxigen și protoxid de azot, copilul capătă o stare de euforie, rămâne conștient și chiar cooperant, putând să interacționeze cu medicul pe durata intervenției.

Sedarea conștientă la adulți este recomandată atât în situația în care pacienții sunt anxioși, cât și în situațiile în care pacienții necesită intervenții stomatologice complexe, de exemplu, inserarea implanturilor dentare SKY fast&fixed.

Sedarea conștientă în situațiile intervențiilor stomatologice complexe se realizează doar de către medicul anestezist. Pacientul se află într-o stare de somn, profund sau superficial și, în timpul intervenției, nu simte deloc durere. La finalul intervenției stomatologie, pacientul este perfect conștient și poate pleca acasă pe picioarele lui.

Așadar, în anul 2020, tratamentele stomatologice se realizează fără durere, iar pacienții se pot bucura de redobândirea sănătății danturii. În cadrul Clinicii Dentare Dr. Leahu din Iași, pacienții pot beneficia de cele mai moderne tratamente stomatologice fără durere, realizate în completă siguranță, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și a echipei de medici specialiști.

Lasa un comentariu