Ce pot monitoriza cu ajutorul unei bratari fitness

Bratara de fitness este un device pe care il intalnim din ce in ce mai frecvent, deoarece foarte multi oameni isi doresc sa fie mai activi din punct de vedere fizic, iar un astfel de gadget ii ajuta.

Daca esti o persoana sedentara si vrei sa iti schimbi stilul de viata, datele furnizate de un astfel de dispozitiv ti-ar putea fi de un real folos pentru a monitoriza cat mai bine ce anume faci. Totodata, aceste gadgeturi sunt foarte apreciate si de cei care au obiceiul de a fi foarte activi, pentru a avea o privire de ansamblu asupra efortului depus zi de zi.

Vrem ca, in continuare, sa iti spunem ce functii poate avea un astfel de device, mai exact ce anume poate masura:

  1. Numarul de pasi

Cel mai simplu mod prin care te poti misca este acela de a merge pe jos. Peste tot vedem indrumari legate de faptul ca 10.000 pasi zilnici sunt benefici pentru a o sanatate optima. Aceasta recomandare o face inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Poate nu te afli intr-o stare foarte buna pentru a putea parcurge distante atat de lungi astfel incat sa faci toti acesti pasi, dar e important sa iti pui totusi o tinta legata de acest indice si sa te tii de ea zilnic – putin cate putin.

  • Caloriile arse

Daca te lupti cu kilogramele in plus e foarte posibil ca acest detaliu sa conteze pentru tine. Multe dintre gadgeturile acestea au in sistemul lor calculatoare speciale, care pe baza unor indici precum distanta parcursa, ritmul, timpul de activitate fizica etc., calculeaza caloriile pierdute.

  • Etajele urcate

Daca vrei sa iti intaresti muschii, sa reduci riscul de obezitate, boli cardiovasculare, stres etc., o idee buna ar fi sa urci scari. Daca stai la bloc, de exemplu, iti va fi foarte simplu sa ai spatiul necesar pentru a te misca astfel. Pentru a monitoriza cate etaje urci intr-o zi, exista dispozitive de fitness ca bratarile, care te ajuta.

  • Calitatea somnului

Doatarea aceasta iti va oferi informatii utile cu privire la momentele din noapte in care dormi cel mai bine si la timpul pe care-l petreci astfel. Daca te intereseaza aceasta functie, cauta un gadget care sa o aiba, deoarece nu e prezenta standard la toate produsele din aceasta categorie.

  • Tensiunea arteriala

Exista si bratari fitness pentru tensiune arteriala, foarte performante, care sunt capabile sa iti dea si astfel de date. Ele sunt importante mai ales pentru persoanele care sufera de diverse afectiuni si trebuie sa monitorizeze mereu acest indice. Ai insa grija, deoarece rezultatele nu sunt foarte exacte de fiecare data. Daca ti se pare ca ceva nu e in regula cu tine, cel mai bine ar fi sa apelezi tot la un tensiometru clasic

Pe langa functiile amintite mai sus, mai pot exista device-uri cu GPS, care iti spun directia in care te indrepti, care masoara altitudinea sau nivelul oxigenului din sange. Gandeste-te bine la ce ai nevoie si cumpara device-ul potrivit pentru tine.

Lasa un comentariu