Ce măsuri se iau împotriva coronavirusului la Aeroportul Iași

R.A. Aeroportul Internațional Iași a luat măsuri pentru a preveni apariția infecției cu virusul din China. Călătorii care vin și pleacă de la Iași sunt informați cu privire la riscurile la care se expun.

„Aeroportul Internațional Iași se alătură demersului de la nivel național privind prevenirea apariției coronavirusului. Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Iași informează toți pasagerii prin intermediul unor materiale tipărite despre măsurile ce trebuie luate într-un asemenea caz. Mai mult, în cazul în care se constată la vreun pasager posibilitatea infectării cu acest virus, acesta este separat de restul călătorilor și dus la cabinetul medical din incinta aerogării unde i se face un examen medical. Ulterior, acesta va fi îndrumat către unitatea medicală din Iași pentru recoltarea de analize”, au menționat reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

La nivelul aeroporturilor din țară ar urma să fie instalate scannere termice, având în vedere rapiditatea cu care se răspândește acest tip de virus. Până acum însă, pe niciun aeroport nu s-a instalat niciun astfel de aparat. Virusul a afectat până în prezent peste 2.700 de victime. În China s-au înregistrat deja câteva zeci de decese. Pentru a preveni răspândirea infecției, s-a încercat luarea unor măsuri în aeroporturi, gări și autogări. În cabinetele medicale, pe aeroporturi, asistența se asigura permanent. De asemenea, tocurile de măști, mănuși și dezinfectante au fost suplimentate.

Lasa un comentariu