Ce caracteristici ar trebui sa aiba un gazon artificial de calitate?

Gazonul artificial in zilele noastre nu este doar o alegere excelenta pentru acoperirea terenurilor de sport, care inlocuieste iarba naturala si este destul de practic, ci este folosit si pentru finisarea unui decor – pentru amenajarea curtilor, gradinilor, spatiilor de joaca, spatiilor verzi care nu pot fi intretinute sau unde nu exista conditii pentru a creste iarba, amenajari interioare a locuintelor sau a spatiilor de birouri/comerciale.

Acest gazon artificial  este o suprafata care este realizata din polietilena si este o alternativa excelenta la gazonul natural. Structura acestui gazon sintetic consta dintr-o baza elastica si fibre tesute in ea, care au o culoare verde sau rosu-caramiziu.

Astfel, gazonul artificial este o alternativa excelenta la iarba naturala si castiga din ce in ce mai multa popularitate in fiecare zi, deoarece aceasta acoperire se remarca prin: durabilitate, siguranta, rezistenta si poate oferi un aspect frumos si estetic oricarui spatiu.

Atunci cand are loc o amenajare gazon artificial se evidentiaza caracteristici precum:

  • un aspect frumos si natural
  • intretinere destul de usoara
  • utilizare pe tot parcursul anului
  • rezistenta la orice fenomene naturale, precum si la razele ultraviolete
  • moliciune si usurinta in instalare
  • posibilitatea de a alege culori, densitate, si inaltime, ceea ce face ca aceasta acoperire sa fie unica si convenabila pentru utilizare in toate zonele.

In functie de scopul gazonului artificial, acesta este impartit in: gazon cu umplutura, care este folosit pe stadioane si terenuri mari, si are o umplutura sub forma de nisip cuartos sau granule de cauciuc, ceea ce il face mai stabil si durabil si mai sigur pentru jucatori in cadere si fara umplutura care rezista mai putin la stres, dar este foarte asemanatoare cu iarba naturala si este folosita in domeniul proiectelor de decor.

Atunci cand alegi gazonul artificial, este foarte important sa determini corect tipul acesteia. In functie de scopul utilizarii, fibrele de iarba pot fi mai lungi sau mai scurte.

Costul gazonului artificial poate varia in functie de unele nuante. Cu toate acestea, cheltuielile pe gazon artificial iti vor economisi semnificativ bugetul, energia si timpul, ceea ce nu se intampla cu un gazon din iarba naturala.

Costul gazonului artificial depinde de calitatea materialului, de densitatea, grosimea si inaltimea lui, precum si de zonele de utilizare a gazonului, deoarece acoperirea interioara va costa mai putin decat un teren de fotbal sau un teren multisport. Inaltimea gazonului artificial variaza de la 18 la 60 mm. Costul gazonului artificial poate creste in functie de lungimea si densitatea ierbii, deoarece se foloseste o cantitate mare de material. Grosimea firelor de iarba afecteaza rezistenta si durabilitatea acoperirii. Exista atat gazon de tip fibrilat, cat si monofilament cu fir din polietilena.

Cu cat gazonul artificial este mai dens, cu atat durata de viata a ierbii va fi mai lunga, iar gazonul nu va suferi modificari in structura si aspectul sau. Cu toate acestea, pretul este unul dintre indicatorii calitatii gazonului. Cel mai bine este sa nu alegi stratul mai ieftin decat preturile standard pentru a evita materialul substandard si fals. De asemenea, ar trebui sa fii atent la instalarea de inalta calitate, astfel incat acoperirea sa serveasca multi ani.

Lasa un comentariu