Ce ar urma, după ce va expira starea de urgență. Justin Ştefan: „Este pentru prima oară când un ministru ne ascultă”

Când se va relua Liga 1? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor microbiştilor, iar LPF a venit cu noi informaţii.

Campionatul în România s-ar putea relua, cel târziu, pe 13-14 iunieJustin Ștefan, secretarul general al LPF, susține că s-a ajuns la această dată pentru a permite cluburilor să se pregătească aproximativ 4 săptămâni. Antrenamentele ar urma să înceapă după ce va expira starea de urgență (15 mai), relatează digisport.ro.

LPF pregăteşte o propunere de protocol care va fi înaintată Guvernului

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe site-ul oficial, că săptămâna viitoare va înainta Guvernului o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi meciurilor în Liga 1 după încheierea stării de urgenţă.

„LPF pregăteşte în aceste zile o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi a jocurilor oficiale, propunere pe care conducerea Ligii o va înainta la începutul săptămânii viitoare autorităţilor guvernamentale, punând-o totodată şi în dezbatere publică.

Am continuat dialogul cu domnul Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea reluării competiţiilor sportive întrerupte de pandemie, fără a pune în pericol sănătatea sportivilor”, se menţionează în comunicatul citat.

Justin Ştefan: „Ne-am săturat de vorbe şi programe frumos colorate”

Secretarul general Justin Ştefan a subliniat deschiderea la dialog a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, despre care afirmă că se interesează zilnic de situaţia fotbalului profesionist.

„Ne-am săturat de vorbe şi programe frumos colorate, de proiecte de legi, de strategii şi de date irelevante. Este timpul faptelor. Săptămâna viitoare vom continua dialogul cu autorităţile statului pentru ca fotbalul să reînceapă. Fanii au nevoie de fotbal, chiar dacă o vreme îl vor putea urmări numai la televizor, fără a putea fi prezenţi pe stadion pentru a-şi susţine echipa favorită. Dar urmărindu-l la televizor creează audienţa de care e nevoie pentru a vinde publicitate. Şi în felul acesta sprijină televiziunile, dar şi cluburile pentru ca acestea să-şi primească banii din drepturile TV şi să îşi continue activitatea”, a menţionat secretarul general al LPF.

„Am arătat încă de săptămâna trecută că fotbalul profesionist trebuie să îşi plătească jucătorii la timp, dar în afară de asta e nevoie de un management mai responsabil, capabil să creioneze un buget mai realist, să reapropie clubul de comunitatea locală, să dezvolte academia de fotbal şi să realizeze venituri şi din alte surse. O dependenţă prea mare de drepturile TV te face să îţi pierzi creativitatea. Iar mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte nimic.

De aceea marketingul ar trebui să devină o activitate primordială în cadrul fiecărui club din Liga 1. Avem la îndemână o sursă uriaşă pentru a crea conţinut unic, aşa încât LPF va deveni, cu ajutorul cluburilor din Liga 1, cel mai important furnizor de conţinut de calitate de pe piaţa românească. Acest obiectiv se adaugă celui privind asigurarea stabilităţii financiare a cluburilor, devenind astfel o prioritate pentru întreaga echipă de conducere a Ligii”, a adăugat Justin Ştefan.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până pe 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei începutul lunii iunie.

Lasa un comentariu