Ce amendă plătiți dacă refuzați să vă legitimați!

Din ce în ce mai mulți ieșeni refuză să se legitimeze în fața oamenilor legii, deși Ordonanța militară prevede acest lucru.

Amenzile sunt pe măsură, iar cei care nu oferă informații cu privire la propria identitate la cererea polițiștilor vor plăti câteva sute de lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 700 lei, o persoană întrucât, cu ocazia legitimării, a refuzat să dea relații pentru stabilirea identității sale sau de a se legitima cu actul de identitate.

„Nerespectarea Ordonanței Militare 1 din 2020 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanța de urgență a Guvernului 1din 1999, cu modificările și completările ulterioare. În situația în care polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Iași vor identifica încălcări ale prevederilor prevăzute în Ordonanța militară nr. 1/2020 și Ordonanța militară nr. 2/2020, vor întocmi procese-verbale de constatare a contravenției, conform legislației în vigoare”, precizează reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lasa un comentariu