Ce a spus Boris Johnson după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca?

Britain's Prime Minister Boris Johnson receives the first dose of the AstraZeneca vaccine administered by nurse and Clinical Pod Lead, Lily Harrington at St. Thomas' Hospital in London, Friday, March 19, 2021. Johnson is one of several politicians across Europe, including French Prime Minister Jean Castex, getting a shot of the AstraZeneca vaccine on Friday. (AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat vineri seara cu o primă doză de vaccin AstraZeneca, la o zi după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat că acest tip de vaccin este sigur şi eficient, informează Agerpres.

„Nu am simţit practic nimic”, a declarat liderul conservator în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St. Thomas din Londra, unde a stat trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, când a fost bolnav de COVID-19.

Premierul a declarat că este „cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şitoţiceilalţi” iar oamenilor le-a cerut să se vaccineze.

Mai multe țări au suspendat acest vaccin din cauza temerilor de efecte secundare și în special formarea cheagurilor de sânge, în acest moment au reluat vaccinarea deoarece Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a ajuns la concluzia că vaccinul grupului suedezo-britanic AstraZeneca este „sigur şi eficient”.

Regatul Unit a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19. Doar joi au fost injectate 660.276 de doze.

Editor: Daniela Mocanu

Lasa un comentariu