Cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus la Spitalul Sfânta Maria și la Spitalul de Neurochirurgie, din Iași

În urma efectuării testărilor pentru COVID-19, ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași a evidențiat prezența noului coronavirus la încă 4 cadre medicale și la 13 pacienți. Reamintim că ancheta a fost declanșată după ce un asistent medical, angajat al acestei unități medicale a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fapt care a condus la testarea personalului medical. Ieri, pe data de 22 mai 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezența virusului la încă 10 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași. In momentul de față, la această unitate medicală sunt 28 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus. 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi continuă în aceste zile ancheta epidemiologică prin testarea pacienţilor şi a personalului medical și prin identificarea tuturor contacţilor direcţi.

Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmând ca măsurile și concluziile finale să fie anunțate după încheierea acesteia.

Mai menționăm că o altă anchetă epidemiologică a fost declanșată și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, unde în urma testărilor efectuate s-a confirmat prezența noului coronavirus la 4 cadre medicale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

Lasa un comentariu