Cazuri mai puţine de covid 19 la Iași, decese mai multe

Opt decese în rândul pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Iaşi, raportate ieri, un număr mare raportat la numărul de noi cazuri. Doar 55 de ieşeni au fost diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

De altfel, ratele de infectare continuă să scadă în judeţ: şase comune se mai aflau ieri în scenariu roşu, iar încidenţa era cuprinsă între 3,30 cazuri/1.000 locuitori, în Tansa, şi 3,90 în Bârnova. În municipiul Iaşi, incidenţa raportată ieri era de 2,38 cazuri. În scenariul galben de restricţii se aflau 22 de unităţi administrativ-teritoriale precum şi municipiul Paşcani, oraşul Tg. Frumos, dar şi comunele din zona metropolitană, cu excepţia comunei Bârnova, scrie ziaruldeiasi.ro.

Din punctul de vedere al gradului de ocupare a paturilor ATI COVID, ieri, dintre cele 75 de locuri, erau libere 16. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. Patru bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Elena Doamna“ Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ Iaşi sunt ocupate trei paturi ATI. În ceea ce priveşte zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ Iaşi, sunt ocupate două paturi.

La nivel naţional, ieri au fost raportate 1.768 de cazuri noi de Covid-19, cel mai scăzut număr de îmbolnăviri într-un interval de 24 de ore din ultimele două luni.

Lasa un comentariu