Caz unic în România: O femeie vaccinată cu Pfizer a murit în secția de Terapie Intensivă din cauza Covid-19, după două luni de la rapel

Caz unic în România, după ce o femeie din județul Cluj, în vârstă de 70 de ani a murit recent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda. Deși aceasta era vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a fost depistată cu Covid după două luni de la rapel.

Potrivit medicilor, persoana decedată avea făcut rapelul în luna februarie, apoi a fost testată pentru anticorpi după vaccin. Iar rezultatele au arătat un număr considerabil, 6700. „Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, a declarat Directorul medical al spitalului, Andrașoni Victor.

Infectări cu Covid-19 după rapel mai sunt la mai multe spitale din județul Cluj. De exemplu, o femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu Covid-19, după o lună de la a doua doză de vaccin.

Lasa un comentariu