Caz revoltător la Ploieşti! Șefa creșelor și mai multe educatoare, acuzate că au furat din mâncarea copiilor

Caz revoltător la Ploieşti. Mai multe educatoare şi îngrijitoare ale unor creşe şi grădiniţe de stat au fost reţinute de procurori. Sunt bănuite că ar fi furat mâncare şi produse de igienă, care ar fi trebuit să ajungă la copii. Mai mult, o directoare este acuzată şi de luare de mită.

Directoarea Centrului Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost reţinută într-un dosar în care procurorii prahoveni suspectează că, alături de alte trei angajate, sustrăgea din mâncarea alocată pentru hrana copiilor. Şi cele trei angajate au fost reţinute, în urma unor percheziţii.

Angelica Fodor, care coordonează creşele din Ploieşti, şi alte trei femei, administrator la trei dintre cele şase creşe din municipiu, au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc luni, au declarat, marţi, pentru News.ro surse din administraţia locală, în subordinea căreia se află Centrul de Creşe Ploieşti, potrivit news.ro.

Aceleaşi surse au precizat că în locuinţele celor patru suspecte au fost descoperite cantităţi mari de alimente care ar proveni din materia primă alocată pentru hrana copiilor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea, a confirmat pentru News.ro că procurorii au în lucru un astfel de dosar, fără a face publice date cu privire la infracţiunile vizate în cadrul cercetărilor.

Primăria Ploieşti anunţă că activitatea în creşe nu este afectată. Administratorii a jumătate dintre unităţi au fost reţinuţi

Primăria Ploieşti anunţă, marţi după-amiază, că activitatea celor şase creşe din municipiu nu este afectată după ce şefa Centrului de Creşe din Ploieşti şi administratorii a jumătate dintre creşele din municipiu au fost reţinuţi într-un dosar care vizează sustragerea de produse alimentare.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită, la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe. Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă. Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, a transmis, marţi Primăria Ploieşti.

Surse din administraţia locală au declarat pentru News.ro că procurorii nu au solicitat primăriei documente interne din cadrul instituţiei. În cele şase creşe din municipiul Ploieşti sunt înscrişi 583 de copii, iar aproximativ 450 dintre aceştia merg zilnic la creşă.

Directoarea Centrului Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost reţinută într-un dosar în care procurorii prahoveni suspectează că, alături de alte trei angajate, sustrăgea din mâncarea alocată pentru hrana copiilor. Şi cele trei angajate au fost reţinute, în urma unor percheziţii care au avut loc luni. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea, a confirmat pentru News.ro că procurorii au în lucru un astfel de dosar, fără a face publice date cu privire la infracţiunile vizate în cadrul cercetărilor.

Citește și FOTO/ULTIMĂ ORĂ! Incendiu la un spital Covid din Ploiești. Doi pacienți au murit, iar alți 20 au fost evacuați

Lasa un comentariu