Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls

O fetiţă de nici doi ani a căzut într-un pârâu, în judeţul Braşov, lângă Mândra. Micuţa a fost scoasă din apă fără semne vitale, iar echipajul de intervenţie SMURD chemat la faţa locului a demarat manevrele de resuscitare.

În ajutorul salvatorilor lor a mai venit un ehipaj SMURD. După o oră de luptă contra-cronometru, medicii s-au declarat învinşi, constatând decesul fetiţei. Însă, după declararea decesului, pe corpul fetiţei au rămas ventuzele prin care se măsoară pulsul şi tensiunea, probabil acestea fiind conectate încă la aparate, scrie observatornews.ro.

La un moment dat, în timp ce se pregăteau pentru formalităţile în aceste cazuri, medicii ar fi observat uluiţi că fetiţa are puls. Văzând că are puls, medicii au luat fetiţa imediat, deşi era încă inconştientă, iar ambulanţa SMURD a demarat în viteză către cel mai apropiat spital.

Medicii au cerut şi un elicopter la caz, însă se pare că cererea lor a fost refuzată.

UPDATE: Potrivit ISU, manevrele de resuscitare s-au desfăşurat pe parcusul a două ore, iar semnele vitale au apărut înainte ca decesul să fie declarat oficial. ISU precizează că, într-adevăr, aceste cazuri, în care semnele vitale să reapară după atâta timp, sunt foarte rare. Medicii au lăsat electrozii conectaţi pentru că aşteptau diagrama care să le confirme că fetiţa nu are puls şi tensiune, însă în acel moment au observat că micuţa trăieşte. Copila a fost transportată la ATI, în stare gravă, la Spitalul Judeţean. Este în stare gravă, dar în viaţă.

Lasa un comentariu