Căsătoriile, anulate pe bandă rulantă la Iași

Potrivit Ordonanței militară numărul 2, organizarea nunților şi botezurilor au loc în condiţii restrictive, în sensul că pot fi oficiate de preoți doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane. Acest lucru i-a făcut pe mulți tineri ieşeni care doreau să se căsătorească să ia decizia să amâne oficierea căsătorie.

Până acum, 37 de cupluri şi-au anulat prezenţa în faţa ofiţerului de stare civilă. „Este vorba de cupluri care avea programări online luna viitoare şi care ne-au anunţat că doresc să le reprogrameze. De asemenea, au fost cazuri de tineri care şi-au anunlat programările, fără a preciza vreo dată. În total sunt 37 de cazuri”, a declarat directorul executiv al DLEP Iaşi, Marius Bodoga.

Oficierea căsătoriilor repesctă regulile impuse de autorităţi. „Nu intră mai mult de opt persoane, dispoziţiile sunt clare. Oricum, spaţiul unde are loc oficierea căsătoriilor a fost reamenajat pentru a a se ţine cont de aceste dispoziţii”, a mai spus Marius Bodoga.

Pandemia de coronvirus a afectat și programările de pe site-ul instituţiei, scrie realitateadeiasi.net. Astfel, în luna aprilie, cu excepția perioada 17-20 când nu se oficiază căsătorii fiind Paştele, nu sunt rezervate integral decât zilele de 25 şi 26. De asemenea, mai sunt rezervate complet zilele de 14 şi 16 august.

Lasa un comentariu