Carmen Dorobăț: Pacienții testați pozitiv la COVID-19 cu forme ușoare nu vor fi externați

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, anunţă că a fost abrogată prevederea, din ultimul ordin privind instituirea măsurilor de carantină, ce prevedea ca pacienţii testaţi pozitiv la COVID 19 , dar asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii, să poată fi trataţi la domiciliu.

Şi asta din cauză că pacientul externat nu putea fi verificat dacă respectă sau nu condiţiile de izolare, scrie radioiasi.ro.

Carmen Dorobăț: Era vorba de externare de pacient asimptomatic, pacient care, fără îndoială, ar putea fi sursă de infectie si sigur că tot ceea ce înseamnă externare si tot ceea ce înseamnă carantinare ulterioară trebuie să fie în conditii perfecte pentru ca să nu dăm posibilitatea epidemiei să se accentueze. Am văzut deja astăzi pe mijloacele media încă un număr mare, aproape 500 de pacienti confirmati până în acest moment, ceea ce înseamnă că este un semn de exclamare, probabil perioada de dinaintea pregătirilor acestei sărbători sfinte si pe care noi toti o iubim si suntem obisnuiti să o tratăm în anume fel a creat anumite relaxări, adică nu toată lumea a respectat regulile.

Pe de altă parte, Carmen Dorobăţ a prezentat situaţia internărilor la nivelul unităţii medicale pe care o conduce.

Carmen Dorobăț: La terapie intensivă mai avem două locuri libere în acest moment. La nivelul zonei de confirmati 21 de locuri libere, sigur aceasta variază în functie de numărul de internări si externări care se schimbă de la un moment la altul. În cursul zilei de astăzi nu veam decât un singur loc în ceea ce priveste zona de confirmati. De altfel paturile de confirmati sunt cele care pun probleme pentru că sunt finite, ca număr, fiind vorba de 15 locuri la noi si încă câteva la Spitalul de Pneumologie. De asemenea ne mai ajută si Spitalul Spiridon. Întotdeauna trebuie să comuncăm între noi colegii care sunt de gardă în special ca să putem să rezolvăm cât mai repede locatia.

Lasa un comentariu