Cardiostimularea unei paciente suspecte de infectare cu coronavirus, la Clinica de Cardiologie a Spitalului „Sf. Spiridon“ Iași

Medicii din Clinica de Cardiologie a Spitalului „Sf. Spirion“ Iaşi au reușit cardiostimularea de urgenţă a unei paciente cu bloc atrio-ventricular. Pacienta era suspectă de infecţie cu coronavirus.

Echipa din cadrul Compartimentului de Electrofiziologie, condusă de Dr. Dan Tesloianu, alături de medicul rezident Cristian Habă și asistentul Marius Filipciuc, au realizat cardiostimularea în urgență a unei paciente cu bloc atrio-ventricular total, cu suspiciune înaltă de infecție cu COVID-19 (test rapid IgM pozitiv), scrie realitateadeiasi.net.

„Procedura a decurs fără complicații. Ulterior, testarea PCR a infirmat infecția. Totul s-a desfăşurat în condițiile reglementate și adecvate situației. În vremuri de grea încercare, uram sănătate tuturor și vom fi mereu alături de pacienții noştri!”, susțin reprezentanții spitalului.

De remacrat este faptul că, în lipsa unui echipament medical adecvat, medicii au folosit saci menajeri pentru a se proteja la picioare.

Lasa un comentariu