Când se va încheia epidemia de coronavirus din China

Un consilier chinez de rang înalt din sănătate a spus marţi că criza coronavirusului s-ar putea încheia în aprilie. Într-un interviu cu Reuters, Zhong Nanshan a spus că numărul de cazuri noi scade deja în unele provincii şi a anticipat că epidemia va atinge nivelul maxim luna aceasta. „Sper ca acest eveniment să fie depăşit cam prin aprilie”, a spus epidemiologul Zhong.

Şi preşedintele american Donald Trump a pronosticat luni că epidemia cu coronavirus va dispărea probabil în aprilie din cauza căldurii, salutând totodată din nou reacţia liderilor chinezi, relatează AFP.

„Până-n aprilie, sau în cursul lunii aprilie, căldura, în general, omoară acest gen de viruşi”, a afirmat Trump la Casa Albă. „Ar fi un lucru bun”, a adăugat preşedintele american.

Donald Trump a elogiat pe de altă parte atitudinea Beijingului în faţa epidemiei soldate cu peste 900 de morţi. „Cred că au făcut treabă bună”, a declarat el. „Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Xi (Jinping). Este foarte încrezător”, a asigurat liderul de la Casa Albă.

Peste 1.100 de persoane au murit din cauza înfectării cu coronavirus, transmite CNN.

Conform datelor prezentate de autorităţile medicale chineze, în China au murit 1.113 persoane, cărora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Lasa un comentariu