BREAKING NEWS: Vestea pe care o așteptau toți sportivii! Când încep cantonamentele. Anunțul lui Klaus Iohannis

Meciul de fotbal Romania-Azerbaidjan, under 17, preliminarii Campionat European 2017, Buftea, 20.10.2016

Iohannis a anunțat că starea de urgență nu se va mai prelungi, dar că România va intra în stare de alertă. Totul din cauza pandemiei. Astfel, o dată cu ziua de 15 mai 2020 vor apărea câteva măsuri de relaxare, o veste foarte bună pentru sportivi.

”Cu ziua de 15 mai 2020, sportivii profesioniști vor putea intra în cantonamente, în condiții speciale, dar va mai dura ceva până când se vor relua și competițiile. Acestea se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire”, a spus Iohannis, potrivit Digi24.ro

De asemenea, președintele a mai precizat că aceste noi măsuri sunt valabile doar pentru sportivii profesioniști.

Bazele de pregătire vor fi deschise doar pentru sportivii profesioniști, nu și pentru amatori”, a mai spus Iohannis.

Echipele de fotbal pot pleca în cantonamente și în alte zone

De asemenea, șeful statului a precizat că în starea de alertă rămân practic interzise deplasările din orașe, cu câteva excepții. Printre acestea se regăsesc și sportivii.

”Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport profesionist.

Dar, specific doar sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Se pot face cantonamente, dar în condiții speciale”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că nu va mai prelungi starea de urgență. Vești bune pentru sportivii de performanță

Președintele României a explicat și ce înseamnă trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. 

”În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă.

Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii.

Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv.

Iohannis: ”Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura două săptămâni!”

Lasa un comentariu