Breaking News: Pacient testat pozitiv cu noul coronavirus a părăsit spitalul în care era internat, la Iași

Un pacient testat pozitiv cu noul coronavirus a părăsit astăzi fără aprobare unitatea spitalicească în care era internat.

„Garda de la spitalul de Boli Infecțioase din cursul zilei de astăzi a sesizat poliția în jurul orei 16. 00, că un pacient a părăsit spitalul. Era internat la parter, se pare că pe un geam a plecat.
Am mai avut două astfel de tentative până în momentul de față. De astăzi dimineața am făcut adresa către Instituția Prefectului pentru a avea un echipaj de jandarmi permanent la poarta spitalului. Iată, se pare că am preconizat bine și cu cât mai repede va fi un astfel de echipaj, cu atât mai bine” a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț

Pacientul a mai avut o tentativă de a părăsi fără aprobare unitatea spitalicească.


„E la a doua tentativa și prima reușită. Pentru că prima data brancardierii noștri i-au intuit intenția și am reușit să nu se întâmple lucrul acesta. Iată că acum a reușit. Vom vedea, politia e anunțată.” a completat managerul spitalului.

De ce a vrut sa fugă, ce a zis prima data nu se știe cu exactitate nici acum.


„Nu a dat nici o explicație. Sunt oameni care înțeleg perfect de ce stau și care au o stare de nervozitate. Care câteodată exced unele limite.” a concluzionat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Poliția a fost informată, iar în prezent sunt mobilizate echipaje pentru a îl găsi pe bărbat.

„Astăzi, în jurul orei 16.50, am fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale cu privire la faptul că un pacient, de 47 de ani, internat în acea unitate medicală, confirmat cu COVID-19 ar fi părăsit unitatea medicală, fără a avea aprobarea personalului.

Polițiștii efectuează verificări pentru depistarea bărbatului, urmând ca in funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.” a precizat Ioana Balea, purtator de cuvant IPJ Iasi

Vom reveni cu detalii.

Laura Hulubei

Lasa un comentariu