Bogdan Cojocaru: Suntem pe cont propriu!

Au început „Zilele prostiei PNL” de CO-VID legislativ. Guvernul a încercat să acopere în NOAPTEA MINȚII prostia de a fi trimis Legea stării de alertă prea târziu la parlament. A emis două acte normative (OUG și Hotărâre pe starea de alertă), ambele neconstituționale, nule, inaplicabile și FĂRĂ SANCȚIUNI.

Iohannis e principialul vinovat: El a decis trecerea la starea de alertă și tot el trebuia să se asigure de adoptarea la timp a actelor normative. Eșecul lui poate compromite efortul colectiv de două luni al românilor. Până luni singura protecție este propria responsabilitate a cetățenilor.

Guvernul a încercat să acopere prostia de a nu fi trimis la timp în Parlament legea stării de alertă: Au emis în ultima noapte a stării de urgență, ÎN NOAPTEA MINȚII, două acte normative neconstituționale:

  1. OUG pentru starea de alertă – OUG nu se poate da dacă restrânge drepturi și libertăți.
  2. Hotărâre pentru instituirea stării de de alertă – conține restrângeri de drepturi și libertăți, fără a avea un cadru legal constituțional.

SUNT ÎNSĂ DOUĂ DOCUMENTE CU VALOARE ZERO! NU POT FI APLICATE ȘI NU AU SANCȚIUNI!

NU EXISTĂ NICIO SANCȚIUNE, NICI ÎN ORDONANŢA DE URGENŢĂ, NICI ÎN HOTĂRÂREA DE GUVERN PRIVIND INSTITUIREA STĂRII DE ALERTĂ. ESTE O HÂRTIE GOALĂ, UN BALON DE SĂPUN, DOAR O SPERIETOARE FALSĂ!

DUPĂ NOAPTEA MINȚII, ÎNCEP TREI ZILE ALE PROSTEII PNL, FĂRĂ REGLEMENTĂRI APLICABILE PENTRU PANDEMIE

În aceste 3 zile de Co-vid legislativ, până luni, când va intra în vigoare legea votată de Parlament, SINGURU LUCRU CARE NE APĂRĂ de îmbolnăvire decât PROPRIA RESPONSABILITATE. 

Responsabilitatea românilor a fost de fapt cea care a funcţionat şi În Starea de Urgenţă. Iohannis şi guvernul PNL nu au nici un merit!

O demonstrează comportamentul românilor după ce Curtea Constituţională a demascat un alt Co-vid legislativ, declarând neconstituţionale sancţiunile şi restrângerile de drepturi stabilite de Iohannis şi de guvernul PNL.

Deci afirmaţia lui Iohannis potrivit căreia amenzile colosale au fost cele care au salvat viaţa românilor, este complet mincinoasă.

Iohannis este şi acum principalul vinovat pentru actualul Co-vid legislativ. 

El a anunţat în urmă cu 3 săptămâni relaxarea, el era cel responsabil să se asigure că guvernul va lua toate deciziile legale pentru instituirea Stării de Alertă.

El este cel care, pentru a acoperi incompetenţa guvernului, a refuzat ieri să prelungească cu 3 zile Starea de Urgenţă. 

Iohannis şi guvernul PNL au dovedit din nou că nu le pasă de problemele românilor. Nu au acoperit Co-vidul legislativ iar apoi, în bătaie de joc, au anunţat măsurile restrictive la ora 23 si 45 de minute.

Lasa un comentariu