Bogdan Cojocaru: Se aștepta cineva ca guvernul Orban să ajute micii afaceriști, când acest guvern are misiunea de a-i distruge în folosul marilor jucători economici, stâpânii de facto ai PNL?

Confruntați fiind cu faptul că suntem la coada Europei în materie de măsuri financiare menite să salveze agenții economici mici și mijlocii precum și lucrătorii, guvernul Orban a încropit rapid, în ultima saptămână, două programe de ajutor pe care le-au anunțat cu surle și trâmbițe în fiecare zi, ridicând speranțele antreprenorilor și diminuând puțin  presiunea dinspre mediul de afaceri.

După multe așteptări, în ziua de lansare a programului IMM invest, a picat site-ul ! Foarte convenabil spun eu. Dacă n-au reușit, timp de o lună, să ia vreo măsură pertinentă, doar nu ne așteptam să facă un program întreg de ajutor. Nici ei nu se așteptau, astfel încât  tergiversează prin cascadorii media, neavând în realitate nimic pregătit și sperând că poate după sărbători le vine inspirația.

Vi se pare conspiraționist? Dar acuzațiile lui Cîțu că ar fi un atac informatic PSD-ist? Dar ale lui Orban care spunea că primarii PSD complotează să scoată oamenii la biserici? Dar ale lui Iohannis că parlamentul legiferează în scop electoral în timp ce acesta le redă cetățenilor protecția CEDO?

Se pare că PNL este total depășit de situație, și precum un câine încolțit se agită și încearcă să muște în stânga și în dreapta. Ei doar aruncă vina devenind ridicoli și paranoici.

Cu toate acestea, mai presus de incapacitatea unui Minister de a face un site funcțional, se aștepta oare careva ca guvernul Orban să ajute micii afaceriști, când acest guvern are  misiunea de a-i distruge în folosul marilor jucători economici, stâpânii de facto ai PNL? Eu unul nu-mi făceam speranțe.

Lasa un comentariu