Bogdan Cojocaru: România nu a reuşit să respecte limitele maxime admise de dioxid de azot (NO2 ) în mai multe orașe din țară

Astăzi, 5 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Mediului, tragem un semnal de alarmă vis-a-vis de respectarea cerințelor Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului înconjurător și a scrisorii de punere în întârziere a României trimisă de Comisia Europeană, prin care țarii noastre îi sunt oferite patru luni pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea deficienţelor cu privire la calitatea aerului constatate de Executivul comunitar.

Această scrisoare de punere în întârziere reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement. România nu a reuşit să respecte limitele maxime admise de dioxid de azot (NO2 ) în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, şi nu a luat măsurile adecvate pentru a păstra cât mai scurte posibile perioadele în care s-au înregistrat depăşiri, precizează Executivul comunitar.

În loc să „pună osul la treabă”, Guvernul PNL și autoritățile naționale de resort aruncă problema exclusiv în brațele autorităților locale, o lipsă de responsabilitate care ar putea costa scump România în acest an, cu sancțiuni aplicate țării noastre de către Comisia Europeană.

Ajunși „la butoane”, liberalii lui Orban și Iohanis primesc șah-mat în aproape toate chestiunile care privesc buna administrare a țării, iar abordarea gen „nu e problema noastră” ne face să credem că merită nota 1 (unu) la examenul responsabilității guvernamentale. Auzim zilnic aceleași scuze nefondate conform cărora „Guvernul meu” nu este responsabil. Dar ei conduc România de aproape un an pe hârtie și asta o știe toată lumea. 

În acest timp, România suferă și va suferi în continuare pentru că NU ESTE CONDUSĂ. Țara noastră nu este condusă.

Ea doar se împrumută la dobânzi mari pentru a supraviețui de la o lună la alta, iar recesiunea economică prin care trece România în această perioadă riscă să se transforme într-o criză financiară de proporții mai mari decât acum 10 ani. Și ce fac guvernanții în tot acest timp?

Beau, fumează și se distrează în Palatul Victoria, așa cum a văzut toată țara săptămâna trecută în urma „scurgerii de informații” atât de mediatizată de mass-media în ultimele zile! 

Lasa un comentariu