Bogdan Cojocaru: PNL și lupta împotriva românilor! Dacă nu îi dezbină în fiecare zi prin declarații alese prost, îi umilește zilnic!

Etapa contestărilor la CCR continuă!

Puteti lua lista legilor care au fost aprobate, respectiv lista legilor pe care eu sau PNL le trimitem la CCR”.

Așa a răspuns Președintele României la întrebarea care cerea conținutul populist al acțiunilor legislative ale PSD. 

Consultând Ordinea de Zi a Curții Constituționale putem vedea că în data de 6 mai se vor discuta două legi trecute de Parlament: Legea Rambursării Creditelor și Legea privind suspendarea plății la utilități.

Motivele invocate de PNL pentru care aceste legi ar fi necosntituționale sunt: nerespectarea principiului cooperării loiale în relație cu guvernul dar și lipsa unei motivări reale a necesităţii intervenţiei legiuitorului. În traducere, guvernul PNL condus în fapt de Iohannis este deranjat de faptul că nu își pot aplica în voie toate aberațiile legislative pe care le împing prin OUG-uri și că Parlamentul intervine să repare cât se poate din aceste greșeli.

În condițiile unei stări de pandemie aceste norme au fost adoptate de către Parlament pentru a veni în ajutorul cetățenilor, însă au supărat clienții politici ai PNL, iar rezultatul a fost efortul PNL de a face aceste norme inaplicabile.

Să își amintească domnul Iohannis că restul inițiativelor venite de la Palatul Victoriei sunt aplicabile datorită cooperării loiale ale Parlamentului, care trece aceste initiative prin voturile PSD. Această guvernare nu ar fi trebuit să aibă loc, dacă tot vorbim de decizii ale Curții Constituționale, singurul lucru care o face funcțională este cooperarea loială și în interesul cetățenilor pe care o practică PSD.

Cât despre populismele din acțiunile clasei politice, să nu uităm că atunci când situația era dominată de panică și nesiguranță Iohannis a lipsit două săptămâni din spațiul public. Acum când a prins gustul declarațiilor de îmbărbătare, a văzut că reprezintă o metodă bună de a minimiza gafele guvernării PNL și de a putea lansa atacuri sterpe la adresa PSD, toate acestea dublate de sondaje mincinoase lansate în spațiul media.

P.S1 : la acestea se adaugă legea dării în plată.

P.S2: referitor la legea privind amânare plății chiriilor pe durata stării de urgență – PNL este singurul partid care s-a opus în Parlament.

Petru-Bogdan Cojocaru, deputat P.S.D Iași

Lasa un comentariu