Bogdan Cojocaru: Peste 20% din forța de muncă a României este inactivă în urma restricțiilor impuse de Guvern, PNL-iștii nu vin cu soluții!

Peste 20% din forța de muncă a României este inactivă în urma restricțiilor impuse de Guvern, si cu toate acestea PNL-istii nici nu vin cu solutii!

Economia țării este în picaj. Peste 1 milion de oameni nu mai lucrează – aproape o cincime din totatul forței de muncă active. Afacerile s-au prăbușit în multe domenii, pierderea totală e de peste 55 de miliarde de lei. Apeluri disperate pentru sprijin sunt adresate guvernului de reprezentanții domeniilor cele mai afectate.

„În fața acestui tablou economic sinistru guvernul Orban e lipsit de orice reacție eficientă! E paralizat! CU EXCEPȚIA SOMAJULUI TEHNIC DE 75% – MĂSURĂ COPIATĂ DE LA PSD – NU EXISTĂ NICIUN SPRIJIN CONCRET, CARE SĂ FIE EFECTIV DISPONIBIL, GATA DE ACCESAT/LIVRAT. LA MAI MULT DE O LUNĂ DUPĂ CE ACTIVITATEA ECONOMICĂ A FOST PARALIZATĂ DE STAREA DE URGENȚĂ, NICIO FIRMĂ NU A PRIMIT NICIUN AJUTOR. Bulibășeala birocratică, erorile, completările, ezitările, jumătățile de măsură, continutul confuz au aruncat firmele într-un hățiș descurajant al ordonanțelor de urgență, hotărârilor de guvern ori normelor INAPLICABILE! SPRIJINUL E DOAR PE HÂRTIE, NIMIC ÎN REALITATE.”

Cel mai relevant exemplu. Degeaba e în vigoare OUG privind amânarea ratelor bancare(legile votate in Parlament fiind contestate la CCR de onor PNL), nimeni nu poate accesa această facilitate – chiar cu riscul plății dobânzii la dobândă – pentru că băncile încă n-au început formatățile obligatorii de a încheia convenții cu fondul de garantare al creditelor si totusi ÎN FIECARE ZI DE CRIZĂ DISPAR 7000 DE LOCURI DE MUNCĂ. Deci din ce in mai multi oameni care nu isi pot plati ratele.

În lipsa testării masive NIMENI nu știe ADEVĂRUL! Cât de extinsă este epidemia, cât de mare e gradul de contaminare, ce strategii și soluții se impun.

Practic, Guvernul Orban ne obligă să stăm închiși în case fiindcă este incapabil ori iresponsabil și NU TESTEAZĂ în masă, așa cum recomandă insistent OMS și cum au procedat țările care au gestionat cu cel mai mare succes epidemia.”

Petru-Bogdan Cojocaru, deputat P.S.D Iași

Lasa un comentariu