Bogdan Cojocaru: Guvernul “catastrofă naţională” trebuie să plece !!

Guvernul LuCovid s-a instalat la Palatul Victoria şi pare că nu are de gând să renunţe prea uşor la acele “fotolii de ministru”. La această concluzie am ajuns foarte simplu, lecturând doar declaraţiile şefilor PNL şi ale miniştrilor din Guvernul României din ultima perioadă.

Astfel, ministrul Nelu Tătaru ne ameninţă, în fiecare zi, cu instituirea unei noi stări de urgenţă, tocmai acum când economia României abia s-a mai dezmorţit. În schimb, domnul ministru uită să ofere explicaţii cu privire la numeroasele cazuri  în care bolnavilor cronici li s-a refuzat tratamentul medical specific sau actul medical a fost  amânat într-un mod nejustificat, fapt ce a condus la agravarea stării de sănătate a pacienţilor cronici sau chiar la deces.

Ministru de Externe mai avem sau este în carantină? Întrebarea este legitimă în contextul în care românii sunt, din păcate, victimele focarelor din străinătate, fie că lucrează pe plantaţiile cu sparanghel, fie că lucrează în abatoare. Ba mai mult, unele ţări europene instituie interdicţii pentru cetăţenii români, într-un pur gest de discriminare, fără ca Ministerul de Externe să vină cu vreo măsură fermă.

Ministrul Cîţu, care în luna mai astepta o revenire a economiei în “V”, a devenit mai sceptic în ultima perioadă fiind instigatorul neaplicării dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40%, venind cu o soluţie proprie care nu acoperă decât ¼ din majorarea votată de Parlamentul României.

Mai mult, statul român prin ministerul condus de domnia sa a reuşit “performanţa” de a se împrumuta în 8 luni de guvernare PNL cât valoarea împrumuturilor pe 2 ani făcută în timpul guvernării PSD.

Domnul Ministru Vela tânjeşte după perioada în care era purtătorul de cuvânt al mesajelor cotroceniste, ducând, în continuare, propriul război cu industria HORECA.

Ne surprinde însă anunţând acum câteva zile că procedura înmatriculării autovehiculelor se va simplifica, aceasta fiind probabil, în concepţia domniei sale, o măsură de restartare a economiei. Nimic însă de clanurile mafiote care se înfruntă pe străzi pentru delimitarea teritoriilor.

Ministrul educaţiei ne anunţă în schimb că scenariul cel mai probabil, din toamnă, este ca toate cursurile să se desfășoare on-line deşi nu a fost rezolvată problema tabletelor pentru elevi.

Concluzia viziunii de dreapta a fost trasă de doamna Turcan care a precizat că, chiar dacă avem mai mulți infectați comparativ cu perioada stării de urgenţă, prioritatea guvernării liberale rămâne organizarea alegerilor, cu alte cuvinte, acontarea pentru încă 4 ani a locurilor călduţe din administraţiile locale şi din administraţia centrală, într-un total dispret faţă de cetăţenii pe care îi ameninţă zilnic cu carantinarea forţată.

Faţă de o aşa stare de fapt nu putem decât să cerem demisia de urgenţă a acestui Guvern incompetent, care prin politica promovată supune cetăţeanul român la un tratament inuman şi degradant.

Președinte interimar TSD

Cojocaru Petru Bogdan 

Lasa un comentariu