Bogdan Cojocaru, deputat PSD: Guvernarea Orban, o guvernare pe persoană fizică !!!

De când a preluat noul mandat de preşedinte al României, domnul Iohannis confundă atributele pe care i le confera Constituţia cu un mandat pe persoana fizică. Evident, Curtea Constituţională a remarcat ultimele derapaje cotroceniste si le-a  “amendat”, în mod corespunzător, însă, stăm şi ne întrebăm, când se va hotărî Iohannis să se oprească din aceste derapaje premeditate?

Articolul 80 alin. 2 din Constituţia României precizează că preşedintele veghează la respectarea Constituţiei, la buna funcţionare a autorităţilor publice şi că, în acest scop, exercită funcţia de mediere între puterile statului,  precum şi între stat şi societate.

Dar, ce face, în realitate, domnul Iohannis ? Nu numai că veghează la încălcarea, în mod repetat şi grav a Legii fundamentale de către Guvernul României ba mai mult, el este persoana care fixează şi agenda politică a Guvernului, cu alte cuvinte, el este instigatorul de serviciu iar ministri Guvernului Orban simpli pioni pe o tabla de sah.

Partidul Social Democrat a decis să depună o moţiune de cenzură  deoarece preşedintele României a instigat Guvernul la încalcarea repetată a principiilor unei democraţii autentice, dând ordinul de schimbare a legislaţiei electorale în preajma perioadei de precampanie pentru alegerile locale. Scopul politic urmărit de preşedinte nu este altul decât acapararea puterii absolute prin subordonarea, de facto, a autorităţilor publice locale, prin conferirea unui rol decorativ Parlamentului României şi prin ignorarea deciziilor Curţii Constituţionale.

Pentru domnul Iohannis nu are nicio importanţă faptul că, nu mai devreme de ianuarie 2020, Curtea Constituţională a ajuns la concluzia că folosirea repetată şi fără un motiv excepţional a procedurii asumării răspunderii Guvernului reprezinta un abuz de drept, pentru domnul preşedinte trecerea de la forţa dreptului la dreptul forţei trebuie să se realizeze cât mai rapid.

Noi cetăţenii suntem vasalii unui singur om, suzeranul Klaus Iohannis

În fapt, suntem în prezenţa unor modificări legislative realizate peste atribuţiile conferite de Constituţie, cu încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, modificări  realizate, în mod unilateral, raportate doar la voinţa exclusivă a unui singur om, Klaus Iohannis. Şi atunci stăm şi ne întrebăm: noi ceilalţi, cetăţenii României unde ne aflăm în acest puzzle construit în laboratoarele Palatului Cotroceni ? Noi, singurii titulari ai suveranităţii naţionale ce mai reprezentăm pentru preşedintele Iohannis ?

În realitate în Romania este pe cale să se instaureze o dictatură condusă, in nume personal, de un singur om care doreşte să deţina toate pârghiile puterii publice, ba chiar şi toate instrumentele de coerciţie a statului roman. 

Statul român este aproape să îşi piardă independenţa iar principiul suzeranităţii prinde din ce in ce mai mult contur, un principiu în care noi cetăţenii suntem vasalii unui singur om, suzeranul Klaus Iohannis

Deputat Circumscripţia Iaşi

Bogdan Petru Cojocaru

Lasa un comentariu