Blue Air: Plecăm din Iaşi – situaţie de urgenţă maximă la Aeroport

Reprezentanţii companiei acuză de rea-credinţă conducerea Aeroportului Internaţional. Ei susţin că cererea companiei de a i se acorda un discount prevăzut în contract s-a izbit de refuzul conducerii aerogării şi au cerut prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean la discuţiile de astăzi.

Aseară, directorul general al Aeroportului susţinea că nu ştie nimic de ultimatumul Blue Air.

O ultimă rundă de negocieri între reprezentanţii companiei Blue Air şi administraţia Aeroportului Iaşi ar urma să aibă loc astăzi la Consiliul Judeţean, în prezenţa preşedintelui Maricel Popa. Compania aviatică a solicitat regiei să reanalizeze decizia de a nu-i acorda reduceri comerciale conform contractului încheiat între cele două părţi în 2015. Este vorba de aproximativ 800.000 de dolari, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit situaţiilor financiare, Blue Air a încasat acest discount anul trecut, pentru 2017, dar şefii Aeroportului au refuzat plata celui pentru anul 2018. Ei invocă o adăugire la contract, prin care operatorul de zbor este obligat să încheie anul fără datorii către regie ca să poată cere apoi acest discount. Celelalte companii de zbor au primit astfel înapoi o parte din banii plătiţi pentru folosirea infrastructurii aeroportuare. Blue Air, companie despre care chiar conducerea Aeroportului a recunoscut că se confruntă cu unele dificultăţi financiare, are de plătit în schimb penalităţi. Mai mult, executivul aerogării a decis recent înăsprirea penalităţilor aplicate la întârzierea plăţilor.

La rândul ei, conducerea companiei nu e de acord cu motivul invocat pentru neplata acelui discount şi reproşează inclusiv lipsa unui răspuns din partea directorului general la solicitarea formulată în acest sens către Aeroportul Iaşi.

Lasa un comentariu