Blocul de la „Familial“ lipit de celelalte imobile, în pericol de demolare. Hotărârea judecătorilor

Instanţa, sesizată de Prefectură, a decis că acea construcţie este ilegală. Construcţia era ridicată fără acceptul vecinilor, care urmau să aibă un nou bloc la doar 2 metri de ferestrele lor.

Blocul construit de un dezvoltator ieşean deasupra restaurantului Familial din Alexandru cel Bun ar putea să dispară de pe harta Iaşului. Tribunalul a admis cererea prin care Instituţia Prefectului solicita constatarea nulităţii absolute a autorizaţiei emise de Primărie în urmă cu doi ani pentru „amplasare firmă luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent“. Dacă recursul ce va fi probabil înaintat de constructor va fi respins de Curtea de Apel, acest lucru ar putea reprezenta primul pas spre demolarea construcţiei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Certificatul de urbanism a fost eliberat de Primărie fără ca vecinii să-şi fi dat acceptul pentru lucrare. Acesta era cu atât mai necesar cu cât viitorul bloc cu două etaje ar fi fost construit la doar 2 metri de ferestrele blocului din imediata apropiere. În plus, nu erau prevăzute locuri de parcare pentru noua construcţie, din dosar lipsind şi acordul Poliţiei Rutiere. În urma protestelor locatarilor din zonă, Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus vara trecută sistarea lucrărilor, propunând anularea autorizaţiei.

Acţiunea înaintată de Prefectură în acest sens a fost înregistrată pe rolul Tribunalului în august anul trecut, dar în februarie magistraţii au constatat că firma SC Familial Restaurant SA era deja radiată şi au dispus introducerea în cauză a beneficiarului actual al autorizaţiei, Sebastian Corneliu Hitruc. După încă trei termene de judecată, a fost emisă şi sentinţa. Aceasta mai poate fi atacată prin recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Lasa un comentariu