Bilete mai ieftine la Blue Air decât la CFR pe ruta Iași-București

Ieșenii care au avut nevoie să rezolve ceva rapid la București sau bucureștenii care au avut nevoie să rezolve ceva urgent la Iași au ales în ultima vreme să circule cu avionul. Care sunt motivele? În primul rând costurile, în al doilea rând timpul economisit și în al treilea rând confortul.

Bilete la Blue Air pe această rută au putut fi găsite mai ieftine decât la CFR. Nu mai facem comparație cu toate costurile necesare unui drum cu mașina personală. Pe o singură rută, un bilet ajungea să coste, fără bagaj de cală, între 50 și 80 de lei, în anumite zile trecând ușor de sută, notează ziaruldeiasi.ro.

Pentru o călătorie dus-întors, prețurile nu treceau de 150 de leiLa CFR, un drum de la Iași la București trece ușor de 90 de lei. Dacă se iau bilete dus-întors, se aplică o reducere de 10%, dar prețul sare oricum de 160 de lei.

O călătorie cu avionul de la Iași la București durează teoretic 55 de minute, practic 35 de minute. Dacă adăugăm cele două ore în plus petrecute în aeroport, plus drumul până acolo, nu depășim 3 ore și jumătate.

O călătorie cu trenul pe aceeași rută durează în jur de 7 ore, deci timpul petrecut este dublu, în condiții mai dificile pe timp de pandemie – mască permanent pe față, cu posibilitatea de a mânca sau a te spăla în condiții improprii. Cu mașina, dacă drumul nu este aglomerat, se fac aproximativ 6 ore.

Blue Air are zboruri de la Iași la București și retur doar în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică. La început de săptămână se poate zbura și cu TAROM, însă costurile sunt mult mai mari decât la compania low-cost.

Lasa un comentariu