Bielorusia și-a închis granițele la ordinul lui Lukaşenko. Oamenii nu mai au voie să iasă din țară

Bielorusia și-a închis granițele. Lukaşenko a interzis ,,temporar” ieşirea din ţară a tuturor cetăţenilor săi, inclusiv a celor care au domiciliul sau permise de şedere în străinătate, transmite BBC. Conform noile reglementări, din Bielorusia mai pot ieşi numai pe baza unor permise speciale emise de agenţia de Securitate a guvernului.

Comitetul pentru Frontiera de Stat a decis instituirea unor restricţii foarte severe, izolând practic ţara de restul lumii. Această măsură intervine după ce regimul Lukaşenko a devenit ţinta scandalui generat de aterizarea forţată a unui zbor Ryanair pe aeroportul din Minsk. Întenţia regimului de la Minsk a fost arestarea jurnalistului de opoziţie Roman Protasevici.

VIDEO. Patru răniți într-un accident la Uricani. O persoană inconștientă.

Cazul a generat un scandal internaţional uriaş, UE acuzând regimul Lukaşenko de deturnare teroristă a zborului. Astfel, UE a închis spaţiul său aerian pentru companiile aeriene bieloruse.

Bielorusia și-a închis granițele sub pretextul epidemiei virusului Wuhan

Pretextul pentru măsura de închidere a graniţelor este epidemia virusului Wuhan. În ciuda faptului că peste Europa au trecut până în prezent trei valuri ale focarului fără ca regimul de la Minsk să recurgă la o asemenea măsură drastică.

Restricţiile vizează şi străinii aflaţi în Bielorusia, care pot ieşi din ţară doar după 10 zile de autoizolare.

Analizele IML: Tânărul care a avariat 15 mașini nu era drogat.

Sursa: epochtimes-romania

leave a reply