Belarusul a lansat o amenințare directă către Polonia: „Va fi prima noastră țintă în cazul unui război”

Belarusul a lansat o amenințare directă către statul vecin, Polonia, afirmând că acest teritoriu ar fi prima sa țintă militară în cazului unui război.

Belarus va considera Polonia prima țintă militară în cazul unui atac și va răspunde cu lovituri asupra infrastructurii sale militare și a posturilor de comandă, a declarat astăzi comandantul adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate belaruse, Ruslan Kosiguin.

În cazul izbucnirii unui conflict, teritoriul Poloniei și infrastructura sa militară vor deveni principala țintă”, a declarat el, potrivit agenției oficiale de presă beloruse BELTA, citată de presa portugheză.

Kosiguin a subliniat că autoritățile poloneze ar trebui să fie conștiente că, în cazul unui atac, Belarusul își va concentra răspunsul asupra „centrelor de decizie, sistemelor de control, centrelor de amplasare, arsenalelor și bazelor, precum și asupra unor obiective economice importante”.

Minskul se simte amenințat de sistemele antirachetă din Polonia

Suntem pregătiți pentru diferite evoluții ale situației. Nu am dori ca acest scenariu să fie militar, dar în Occident trebuie să înțeleagă clar că răspunsul nostru la orice provocare armată va fi fără echivoc adecvat și ferm„, a spus el.

Kosiguin a menționat că Belarus acordă o atenție deosebită amplasării sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în regiunea europeană, în special în Polonia, unde urmează să fie lansată o astfel de bază, pe care Minskul o vede ca pe o provocare și o amenințare militară.

Întregul set de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este un semn al unei activități planificate din partea Washingtonului și Bruxellesului, care, sub pretextul de a conține amenințările din Est (…) formează grupări militare pentru o posibilă utilizare în această direcție„, a adăugat Kosiguin.

Mai mult, comandantul adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus a concluzionat că „în esență, acestea sunt pregătiri pentru desfășurarea de operațiuni militare în direcția estică„.

Sursa: stirileprotv

Lasa un comentariu