Bătălia șeicilor pentru transferul lui Messi! Sute de milioane de „petrodolari”, puse la bătaie în lupta Abu Dhabi vs Qatar

Leo Messi a anunțat că vrea să părăsească Barcelona, iar marile cluburi europene au intrat deja în cursă pentru semnătura starului argentinian. Proprietarii din Golf al celor de Manchester City și PSG sunt gata să arunce cu sute de milioane de euro pentru a-l transfera pe căpitanul catalanilor, relatează digisport.ro

Leo Messi a pus pe jar întreaga lume a fotbalului când i-a anunțat pe oficialii Barcelonei că vrea să părăsească formația catalană. Argentinianul își dorește să plece din postura de jucător liber de contract, în timp ce conducerea „blaugrana” nu concepe să renunțe la căpitanul de pe Camp Nou decât dacă va fi achitată clauza de reziliere a contractului său, în valoare de 700 de milioane de euro.

Manchester City și PSG sunt principalele candidate pentru obținerea semnăturii lui Messi. „Petrodolarii” veniți din Golf le-au ajutat să cucerească titluri în Premier League și Ligue 1, dar nu au fost de ajuns pentru a îndeplini marele vis al șeicilor care le conduc: trofeul UEFA Champions League, iar o eventuală venire a sextuplului câștigător al Balonului de Aur ar putea face realizabil acest lucru.

Leo Messi, între Manchester City și PSG

Proprietarul „cetățenilor”, șeicul Mansour bin Zayed bin Sultan Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi, are o avere estimată la 17 miliarde de euro. Pe lângă Manchester City, acesta mai deține echipele Melbourne City și New York Cityeste și este implicat și la alte formații din întreaga lume: Yokohama, Montevideo City, Lommel SK, Mumbai City și Girona. Din 2008, Mansour bin Zayed a cheltuit aproape 2 miliarde de euro pentru a întări formația de pe Etihad.

Cel ce deține campioana Franței, PSG, este emirul Qatarului, Tamin bin Hamad Al Thani, care a cumpărat clubul în 2011 prin firma QIA. Visul emirului este să cucerească trofeul Ligii Campionilor și în acest scop a cheltuit 1,3 miliarde de euro pentru transferuri, realizând și cea mai mare tranzacție din istoria fotbalului, 222 de milioane de euro în schimbul lui Neymar.

Oamenii de fotbal din România au opinii diferite în privința viitorului lui Messi

Posibila despărțire a lui Messi de Barcelona și, implicit, viitoare sa echipă, este subiectul principal în fotbalul mondial. Doi foști dinamoviști, Paul Anton și Florin Prunea, au vorbit despre viitorul argentinianului, dar părerile lor sunt diferite.

Fostul mijlocaș al câinilor a spus la Digi Sport Matinal că Messi ar putea fi tentat să plece la o altă forță a Europei dacă i s-ar propune un bonus generos la semnătură, așa cum s-a mai întâmplat: „Cred că lui Messi i se pregătește o sumă mare la semnătură, exact cum a fost pe vremuri la Chelsea, cu Michael Ballack„.

În schimb, Florin Prunea este de părere că Messi nu va părăsi Camp Nou în această vară: „Eu cred că nu va pleca de la Barcelona. Are 20 de ani de când e acolo, nu văd rostul plecării, are familia acolo. Barcelona nu poate să scape un jucător de valoarea lui Messi„, a declarat fostul oficial al „câinilor” în cadrul aceleiași emisiuni.

Lasa un comentariu