Bărbat de 40 de ani s-a sinucis la Socola. A baricadat ușa salonului și s-a sinucis la 4 dimineața

Un bărbat care tocmai fusese internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” s-a sinucis în rezerva în care se afla singur. În vârstă de 40 de ani, el a ajuns în cursul după-amiezii de marţi în regim de urgenţă psihiatrică, delirând şi prezentând semne de psihoză.

A fost internat într-o rezervă din secţia I a unităţii medicale şi pus sub tratament, iar miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.30, acesta şi-a pus capăt zilelor folosind un ciob de sticlă. Pentru a se asigura că nu va fi salvat, acesta a blocat uşa punând patul în dreptul acesteia, ulterior fiind găsit de personalul medical într-o baltă de sânge, scrie ziaruldeiasi.ro.  

„Toate gândurile noastre sunt alături de familia acestuia, din nefericire, suicidul este o realitate în psihiatrie. Personalul medical şi-a făcut datoria, toţi au făcut ce este omeneşte posibil. Momentan, este o cercetare în curs, nu putem oferi informaţii suplimentare”a declarat Bogdan Şaramet, managerul spitalului.

Bărbatul nu se afla în evidenţa unităţii medicale cu internări anterioare şi nu avea istoric psihiatric, însă, aparent, gestul pe care l-a făcut a fost unul premeditat, fără să lase indicii celor cu care a intrat în contact. Medicii psihiatri susţin că tentativele de suicid sunt o realitate dură întâlnită în spitale, astfel de gesturi fiind dificil de prevenit şi de anticipat dacă nu există niciun fel de istoric. 

Lasa un comentariu