Avionul care a căzut în China ar fi a fost prăbușit intenționat de cineva de la bord

Datele de zbor din cutia neagră recuperată de la avionul China Eastern Airlines, prăbușit în martie cu 132 de pasageri, arată că cineva de la bord a produs intenționat accidentul aviatic, scrie CNN, citând publicația Wall Street Journal. Aeronava Boeing 737-800 zbura de la Kunming spre Guangzhou.

„Avionul a făcut ceea ce i s-a comandat de cineva din cabina de pilotaj”, declarat Wall Street Journal , citând o sursă familiarizată cu evaluarea preliminară a oficialilor americani.

Înregistratorul de date de zbor al avionului și înregistratorul de voce din cabina de pilotaj au fost recuperate în urma accidentului aviatic și trimise Comisiei Naționale pentru Siguranța Transporturilor din SUA (NTSB) din Washington pentru analiză.

Oficialii americani implicați în investigație se concentrează pe acțiunile unui pilot, potrivit Wall Street Journal, adăugând că este, de asemenea, posibil ca altcineva din avion să fi pătruns în cabină și să fi provocat în mod deliberat prăbușirea.

Filmul prăbușirii avionului

Avionul, care decolase la ora locală 13:11 (5:11 GMT) şi efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton), aflat la o distanţă de 1.300 de kilometri, s-a prăbuşit în apropierea oraşului Wuzhou şi „a provocat un incendiu” de pădure în comitatul Teng din oraşul Wuzhou.

Potrivit datelor furnizate de portalul de urmărire a zborurilor FlightRadar24, aeronava zbura la ora locală 14:19 (06:19 GMT) la o altitudine de 8.870 de metri când, la 55 kilometri vest de localitatea Wuzhou, a început să coboare. Ultimul punct de contact al cursei MU5735 a fost, potrivit FlightRadar24, la 25 de kilometri sud-vest de Wuzhou, la o altitudine de 989 de metri, la ora locală 14:22 (06:22 GMT), ceea ce înseamnă că aparatul de zbor a coborât aproape 8.000 de metri în numai 3 minute.

Într-o neobişnuită reacţie la cald, preşedintele chinez Xi Jinping a declarat luni că se află „sub şoc” şi a cerut „să fie stabilite cât mai repede cauzele accidentului”.

Industria aviatică din China a avut una dintre cele mai bune rate de siguranţă din lume în ultimul deceniu. Potrivit Reţelei de Siguranţă în Aviaţie, ultimul accident aerian major din China a avut loc în august 2010, când 44 din cei 96 de oameni aflaţi la bord au murit în momentul în care un zbor regional cu un aparat Embraer E-190 operat de Henan Airlines s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Yichun în condiţii de vizibilitate scăzută.

Sursa: Observator

Citește și VIDEO: Un avion Boeing 737 care transporta 132 de persoane s-a prăbuşit în sudul Chinei

Lasa un comentariu