„Aveţi febră? Dureri de cap?” Formularul pe care trebuie sa îl completeze cei care vin din Italia

Toţi pasagerii care vin din Italia, pe Aeroportul Otopeni, din zonele afectate de coronavirus (dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în țară pe fluxul destinat zborurilor charter. La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante.

Pasagerii vor trebui să declare pe propria răspundere dacă au febră, dureri de cap, dificultăţi la înghiţire, probleme de respiraţie sau tuse accentuată. De asemenea, pasagerii trebuie să declare dacă au fost prezenţi într-o zonă în care s-au descoperit cazuri de coronavirus sau dacă au intrat în contact cu vreo persoană infectată, scrie observator.tv.

Tratament special pentru pasagerii care vin din Italia

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că, până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă, din zonele din Italia afectate de coronavirus (dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în țară pe fluxul destinat zborurilor charter.

La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante. Ei vor fi asistati de personalul medical al Departamentului de Situaţii de Urgenţă.

În urma completării acestui formular, reprezentanţii aeroportului şi autorităţile române vor dispune măsurile necesare.

Mai mult, toate persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, informează autorităţile române.

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene, iar ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialisti din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe si unități sanitare.

Lasa un comentariu