Avertizare METEO. Vremea se înrăutăţeşte brusc. Cod galben de furtuni în toată ţara

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de furtună pentru majoritatea judeţelor din ţară
  • În următoarele trei zile instabilitatea atmosferică va fi accentuată
  • Temperaturile sunt mai scăzute decât normalul perioade

ANM a emis un cod galben de furtună pentru majoritatea judeţelor din ţară. Ne putem aştepta la căderi de grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată a vântului, relatează mediafax.ro

Tot în cursul zilei de astăzi, ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică în toată ţara, valabilă până la data de 27 mai.

Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.Meteorologii precizează că vremea se va menţine instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei.Astfel, în special din orele amiezii în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte, apoi local şi în restul ţãrii, cu precãdere în sud şi în nord-est vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar pe suprafeţe mici vijelii şi posibile cãderi de grindinã.

Lasa un comentariu