Avertisment al producătorilor: Preţul la carne şi mezeluri s-ar putea dubla

Carnea și mezelurile se vor scumpi din nou, avertizează producătorii. Cauza este aceea că materia primă este mai scumpă, facturile sunt mai mari, combustibilii mai scump și ei, așa că prețul unora dintre produse s-a dublat deja.

În scurt timp este posibil ca până și parizerul sau crevurştii să ajungă un lux. Prețurile în creștere se observă la vită, pui și curcani.

Acestea s-au dublat în ultima perioadă, așa că valoarea tipului de cărnuri amintite pentru procesare a crescut până la 6 euro pe kilogram. Astfel, pentru un produs final, cum ar fi, spre exemplu, rulada de vită, valoarea a crescut la raft și cu 92%.

Sunt și alte motive pentru care prețurile finale ale preparatelor din carne au ajuns să crească masiv. Problema majoră și cu care se confruntă procesatorii de care din țara noastră este lipsa acută a șoferilor angajați pe acest segment.

Costul produsului final a crescut și din cauza majorării prețului carburanților, mai ales că la noi în țară și materia primă vine în general din importuri.

„România importă foarte multe materii prime, foarte multe componente în toate procesele de producție și nu doar mezeluri. Și cu siguranță această scumpire a transportului masivă se răsfrânge și în partea de post a produsului.  Vorbim despre transport pe toate căile, și naval, și terestru. Scumpirile sunt cu 2 cifre”, a spus Radu Timiş Jr, directorul unei companii de mezeluri, citat de Antena3.

Lasa un comentariu