“Avem dragoste de oferit!”, eveniment caritabil organizat în sprijinul copiilor cu autism

Chiar și în condiții de pandemie, când restricțiile impuse la nivel mondial ne țin departe unii de ceilalți de sărbători, ne dorim să oferim un dram de speranță copiilor și tinerilor cu autism din Iași, cu sprjinul comunităților românești din diaspora.

Impactul pandemiei COVID 19 în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, dar şi a familiilor acestora, aflați în programele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi a fost unul foarte puternic.

Încă de la început, problemele cu care aceste persoane se confruntă s-au amplificat și au creat un factor de destabilizare de care chiar nu aveau nevoie. Suspendarea activităţilor pe perioada stării de urgenţă şi respectarea restricţiilor impuse au condus la dificultăţi de adaptare a copiilor şi tinerilor cu autism şi la dificultăţi de relaţionare familială.

Modul de adaptare al persoanelor cu autism diferă, de la acceptarea situatiei, la furie si comportamente negative, întrucât depedența de părinți este totală, iar lipsa acestora conduce la dezechilibre majore. Familiile s-au confruntat cu accentuarea problemelor financiare şi a stărilor emoţionale, în special cu neputinţa de a face faţă situaţiilor de risc nou apărute, atât în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, cât şi în familiile acestora.

Așa a luat naștere proiectul ce propune realizarea unui eveniment caritabil ce urmează a se desfăşura în luna decembrie 2020.

Astfel, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – Filiala Iași (ANCAAR – Filiala Iași), împreună cu Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași, Ateneul Național din Iași, Radio Hit, Iași TVLife și comunitățile românești din diaspora organizează evenimentul “Avem dragoste de oferit!”, eveniment caritabil organizat în sprijinul copiilor cu autism, în cadrul căruia asociațiile românești din diaspora, și nu numai, se vor implica în promovarea acestui eveniment în rândul membrilor lor și în donarea de fonduri în contul Asociației ANCAAR – Filiala Iași.

În cadrul unui spectacol la Ateneul Național din Iași din data de 12 decembrie ora 11.00, Corul de Copii al Municipiului Iași coordonat de Raluca Zaharia va susține un moment artistic în sprijinul copiilor și tinerilor din asociație, fără spectatori.

Concertul va fi înregistrat și difuzat de postul de televiziune Iasi TVLife, precum și prin intermediul altor canale online ale partenerilor, în preajma Sărbătorii Crăciunului, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Copiii din cor vor avea în mâini decorațiuni lucrate de copiii cu autism în atelierul lor, obiecte care vor fi dăruite celor care vor face donații în contul asociației.

Fondurile obținute vor fi utilizate în susținerea proiectelor pentru beneficiarii asociației și în achiziționarea de materiale necesare intervenţiilor terapeutice tratamentului și de resurse în vederea desfășurării programelor în care sunt implicați copii, tinerii şi familiile acestora.

Donațiile vor putea fi făcute prin intermediul platformei Galantom, accesând link-ul https://ancaar-iasi.galantom.ro/p/carmengherca2 sau direct în contul asociației RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882, deschis la Credit Agricole – Romania.

Lasa un comentariu