Avem 118 ieşeni infectaţi. Situaţie tot mai complicată la Spitalul din Paşcani

Cinci salariaţi ai spitaluluil sunt infectaţi, dintre care trei sunt medici.

Numărul ieşenilor confirmaţi cu COVID-19 a ajuns la 118. De la începutul pandemiei şi până acum, cinci au pierdut lupta cu virusul. Între timp, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a crescut, situaţie alarmantă fiind la Spitalul Municipal Paşcani, scrie ziaruldeiasi.ro.

Creşterea numărului de infectaţi este încă lentă, spun specialiştii, care însă atrag atenţia asupra faptului că, dacă în perioada Sărbătorilor Pascale nu este respectată distanţa socială, s-ar putea că imediat după această săptămână să apară un val de îmbolnăviri.

Situaţia se complică la Paşcani, aşadar, unde încă trei medici au fost confirmaţi pozitiv. Rezultatele au reieşit în urma testărilor făcute în rândul personalului medical de la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Virusul, adus din afară

Până acum sunt cinci salariaţi ai unităţii medicale păşcănene infectaţi cu COVID -19, chiar dacă au purtat echipamente de protecţie, spun reprezentanţi ai spitalului. Au fost confirmaţi pozitivi trei medici, o asistentă şi o femeie din personalul administrativ.

Toţi se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cauzele şi contacţii. Surse din spital au spus că este foarte posibil că infectările să se fi produs în urmă unui consult al unui bolnav care ulterior a fost confirmat pozitiv.

Se presupune însă că unul dintre angajaţii spitalului ar fi contactat boală din exteriorul instituţiei. În acelaşi timp, la Târgu Frumos au fost anunţate primele patru cazuri de infecţii cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut chiar de primarul oraşului, Ionel Vatamanu, pe pagina sa de facebook.

Lasa un comentariu