Autoturism de lux de 90.000 de Euro căutat de autorităţile din Italia descoperit de poliţistii de frontieră de la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, an de fabricaţie 2020, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

În ziua de 14 februarie a.c., în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, politistii de frontiera au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia la data de 11.01.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul, în luna decembrie a anului trecut, de la un prieten aflat în Italia, achitându-i acestuia o sumă de bani pentru a putea folosi mijlocul de transport timp de două luni. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 450.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citește și Poliția de Frontieră se dotează cu dronă pentru supravegherea graniței cu Republica Moldova

Lasa un comentariu